Els Mossos d’Esquadra han detingut dimarts passat, 14 de febrer, dues persones acusades d’atracar de manera violenta cinc establiments de Tarragona en tan sols un mes. En un vídeo que va avançar ElCaso.cat, es podia veure un dels lladres mentre assaltava a punta de pistola un supermercat Condis de l’avinguda de Rovira i Virgili de la ciutat, mentre que el segon arrestat li esperava fora per fugir a tota velocitat amb els 500 euros sostrets de la caixa registradora.

Els detinguts són dos joves de 19 i 22 anys d'origen romanès i francès. Després del seu arrest, acusats d'haver comès cinc delictes de robatori amb violència i intimidació, així com un contra la salut pública en tant que traficaven amb drogues, van passar a disposició judicial, i es va decretar per ambdós l'ingrés a presó.

Cinc robatoris a mà armada

El primer dels atracaments dels quals se'ls acusa va ser comès el passat 18 de gener. Els condemnats van assaltar una farmàcia situada al centre de Tarragona al voltant de les vuit del vespre. Tal com va succeir dies més tard durant el robatori del supermercat, un d'ells va entrar a l'interior del local i va obligar el treballador a buidar la caixa registradora, amenaçant-lo amb una arma de foc, mentre l'altre esperava fora vigilant.

Després d'aquesta primera denúncia es van enregistrar dos intents de robatori els dies 19 i 20 de gener. En aquests casos els locals escollits eren un estanc i un supermercat. La presència de clients en ambdós establiments els va dissuadir d'efectuar els furts. No obstant això, no es van donar per vençuts i es van desplaçar fins a una altra botiga de la zona, on es van apoderar dels diners de la caixa després d'amenaçar al botiguer amb la pistola.

L’últim dels robatoris va tenir lloc el 30 de gener, al Condis de Rovira i Virgili. Les imatges de les càmeres de seguretat del local van enregistrar el jove amb la cara tapada, i amenaçant els clients i treballadors del super. Gràcies a aquestes imatges i al modus operandi de tots els robatoris, els agents van poder localitzar, identificar i detenir els perpetradors.

Robaven per comprar marihuana que revenien

Durant el curs de la investigació, els agents van esbrinar que els condemnats cometien els robatoris amb la finalitat d'aconseguir diners amb els quals poder comprar marihuana. Però no l'adquirien per a consum propi, sinó que la distribuïen al detall entre els consumidors que freqüentaven el centre de Tarragona. Per aquest motiu, al càrrec per robatori amb força i intimidació també es va afegir el de tràfic de drogues.