Agents de la Policia Federal de Suïssa, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, han detingut a Ginebra un noi relacionat amb l'homicidi d'un home en un pis ocupat del barri del Poblenou de Barcelona que va tenir lloc el passat 15 d'agost. La detenció s'ha pogut dur a terme després de la investigació per part de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona, que va identificar el presumpte autor de la mort, un jove de 21 anys i nacionalitat estrangera, si bé Mossos no ha volgut esclarir la seva nacionalitat.

Segons van descobrir els investigadors, el sospitós havia marxat de Catalunya després de cometre el crim i estava amagat a la ciutat suïssa. Es va activar una Comissió Rogatòria Internacional (CRI) que s’ha fet efectiva gràcies a la col·laboració de les autoritats judicials suïsses i de la Policia Federal d’aquell país, que ha procedit al seu arrest aquest dijous al matí. Es preveu que en els pròxims dies pugui ser traslladat a Barcelona per passar a disposició judicial.

Assassinat en una baralla durant una festa en un pis ocupat al Poblenou

La víctima, un home de 48 anys, va ser trobat sense vida pels Mossos a quarts de tres de la matinada del passat 15 d'agost en un pis ocupat del carrer Marià Aguiló on s'estava celebrant una festa. Els veïns van explicar que, després de dues hores amb música llatina a tot volum, cap a la una de la matinada, s'havien sentit crits, insults i sorolls molt forts, fins que poc després es va fer el silenci. Alguns dels presents a la festa van ser els qui van alertar la policia catalana que s'havia produït una baralla, però quan els sanitaris van arribar ja no van poder fer res per salvar la vida de l'home. 

La víctima presentava ferides d'arma blanca fruit d'un apunyalament, però el presumpte autor de l'agressió havia fugit. Els Mossos van obrir una investigació sobre l'homicidi, que ha portat a la detenció del noi de 21 anys a Suïssa. El pis on van tenir lloc els fets portava un parell d'anys ocupat per diversos joves, la majoria de nacionalitat colombiana, amb els quals s'havia vist a la víctima en diverses ocasions.