Els Mossos d'Esquadra han detingut un home d'uns 35 anys com a presumpte autor de l'agressió sexual a una dona de 95 anys a Figueres, a l'Alt Empordà, que va ser assaltada la mitjanit del 21 de gener al seu pis del carrer Fages de Climent de la localitat gironina.

Detingut el violador de l'àvia de Figueres

Després de dues setmanes d'investigació, els Mossos d'Esquadra han aconseguit arrestar l'home que va violar una àvia de 95 anys a Figueres el passat 21 de gener. Segons fonts properes al cas, el detingut té 35 anys i és d'origen subsaharià. Feia dies que era el principal sospitós dels agents de l'Àrea de Recerca Criminal (AIC) de Girona, que portaven el cas des del dia dels fets i, un cop detingut, ha reconegut ser l'autor de l'agressió sexual.

Els fets van tenir lloc passades les onze de la nit del passat 21 de gener, quan l'agressor va entrar per la força al pis de la dona, en una planta baixa del carrer Fages de Climent, per una finestra que, segons fonts de la investigació, estava oberta. Llavors, un cop dins de l'habitatge, va anar cap al dormitori i allà va violar brutalment la víctima, deixant-la ferida greu i fugint després. La dona va demanar ajudar a través del botó de teleassistència que portava a sobre poc abans de mitjanit, però ja era massa tard quan una patrulla de la Guàrdia Urbana es va presentar al pis.

Brutal agressió sexual a una dona de 95 anys

Els agents la van trobar asseguda a terra de l'habitació demanant ajuda i va ser atesa pels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, que, davant del que semblava una violació, la van traslladar a l'Hospital de Figueres. De fet, va haver de ser operada d'urgència de les lesions vaginals patides arran de l'agressió i va estar ingressada fins que, segons fonts del centre, la setmana passada va ser portada a un centre sociosanitari gironí, en espera de recuperar-se totalment i tornar a casa seva.

Mossos d'Esquadra / Twitter @mossos

Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra / @mossos

L'àvia, l'única família de la qual són uns nebots que viuen a Badalona, viu sola i té una cuidadora que l'atén unes hores al dia. Els investigadors van prendre declaració a diversos veïns de la dona i almenys dos van situar el detingut la nit dels fets al bloc de pisos, i segons ells, no era la primera vegada que hi acudia. Quan la policia prengui declaració al detingut es preveu que passi a disposició del Jutjat d'Instrucció de Figueres que porta el cas. Se l'acusa de violació. De fet, té antecedents per delictes sexuals i la policia creu que el pot relacionar amb altres atacs sexuals a la zona.

Finalment, el jutge ha decretat la presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home.

Els fets van commocionar els veïns de Figueres, que ja fa temps que es queixen dels problemes de seguretat que pateixen en aquest municipi, on els assalts i els robatoris s'han convertit en el pa de cada dia en alguns barris de la localitat. De fet, fa uns mesos, un home va quedar ferit per culpa d'un problema amb les drogues, un fet que va acabar amb trets i ganivetades al barri del Culubret de Figueres.