Detingut en un hotel de Madrid el cantaor flamenc Diego El Cigala acusat de violència de gènere a Jerez de la Frontera, Cadis.

Detingut Diego El Cigala a Madrid

Aquesta nit de dimecres, la Policia Nacional ha entrat a l'Hotel Catalonia Atocha, en el número 81 del carrer Atocha de Madrid per detenir el famós cantant de flamenc Diego El Cigala per un presumpte delicte de violència de gènere que va tenir lloc a Jerez de la Frontera, a Cadis.

Escamarlà

Diego El Cigala, icònic cantaor de flamenc, detingut a Madrid per un presumpte cas de maltractament ocorregut a Jerez de la Frontera / TVE

A l'icònic cantaor, de 52 anys, se li imputen maltractaments ocorreguts a la localitat gaditana. I no és la primera vegada que El Cigala és detingut per fets similars.

El més sonat va ser el 2014, quan va ser condemnat pel Jutjat d'Instrucció número 12 de Madrid per una falta d'amenaces a una hostessa a qui va haver de pagar 20 dies de multa a raó de sis euros diaris, amb 245 euros pels dies que hi va ser incapacitada per treballar, a més de 1.200 euros per les seqüeles sofertes i 2.520 euros per les despeses mèdiques.

Acusat de violència de gènere a Jerez de la Frontera

Segons es va poder provar, Diego Ramón Jiménez Salazar, va embarcar el 29 de març de 2003 a l'aeroport de Barajas, en un vol d'Air Europa amb destinació a Tenerife i, després de situar-se al seu seient, es va adreçar a l'hostessa, a qui va lliurar una bossa amb un vestit perquè el guardés.

Diego El Cigala / Ricardo Rubio

No és la primera vegada que el cantant és detingut, després que el 2014 fos condemnat per amenaçar una hostessa / Ricardo Rubio - Europa Press

L'hostessa li va contestar que a l'esmentat avió no hi havia armaris i li va indicar que podia col·locar el vestit al compartiment situat a sobre del seu seient.

Llavors, "en un to tremendament exaltat i agressiu", va començar a proferir expressions contra l'hostessa com "eres una guarra, tu cara no me gusta nada, te voy a sacar del avión con las piernas por delante, te vas a acordar de mí, me cago en ti y en los de tu raza".

D'altra banda, el passat 6 de maig El Cigala va patir un lleu accident de trànsit a la República Dominicana, quan el seu cotxe va col·lidir contra un vehicle fúnebre.

L'intèrpret de "Llàgrimes Negres" té una carrera de més de 25 anys en la música, amb aproximadament dotze produccions discogràfiques que han rebut nominacions als Grammy i discos de platí.