La Policia Nacional ha detingut a Palència, on realitzava el Camí de Santiago, un fugitiu que estava buscat per la Interpol i que està acusat d'un triple homicidi comès al Brasil, segons han informat fonts policials.

Arrestat en el Camí de Santiago per assassinats

La detenció va tenir lloc el dijous quan la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana va detectar, a través del control d'hostals, la presència d'un ciutadà espanyol d'origen argentí de 53 anys que estava realitzant el Camí de Santiago i havia aprofitat també per conèixer la ciutat de Palència.

Detingut / Europa Press

Detingut / Europa Press

Els agents van poder comprovar que aquest individu figurava a les bases de dades policials internacionals amb una "notificació vermella" d'Interpol que havia estat gravada per les autoritats brasileres ja que sobre aquesta persona pesa l'acusació d'haver comès un triple homicidi al país carioca fa uns anys.

Després de la seva detenció i trasllat a dependències policials es va confirmar la seva plena identitat pel que ha passat a disposició judicial.

Un fals policia enganyava dones per prostituir-les a Barcelona

La Policia Nacional ha detingut a Granollers (Barcelona) un home que es feia passar per comandament de la Guàrdia Civil per reclutar dones joves estrangeres perquè treballessin com a prostitutes, amb la falsa de promesa d'oferir-los una feina de secretàries. L'arrestat està acusat dels delictes d'estafa, usurpació de funcions públiques i amenaces.

El detingut s'identificava davant de les víctimes com a comandament de la unitat de la Guàrdia Civil contra el narcotràfic i la prostitució. Mostrava una insígnia de l'institut armat i fins i tot, en ocasions, feia ostentació de portar una arma. Enganyava les víctimes amb contractes falsos de secretària i 1.500 euros al mes per exercir de prostitutes en hotels de Barcelona.

Arrestat Granollers / Europa Press

Arrestat Granollers / Europa Press

Posteriorment les citava a una reunió a Barcelona, on se'ls explicava el treball que anaven a exercir realment, l'horari i el sou que cobrarien.

En paral·lel el detingut havia enganyat a altres persones a qui va oferir ser socis en un negoci de venda de béns mobles i immobles embargats per Hisenda, assegurant que comptava amb finançament d'un xeic àrab per al projecte i presumint dels seus contactes amb jutges i policies.

L'investigat -al qual es va intervenir una arma simulada amb carregador i una falsa placa de la Guàrdia Civil- va aconseguir estafar 5.000 euros als socis entabanats, encara que no va arribar a materialitzar cap dels seus negocis, recull Efe.