La Policia Nacional ha detingut a la zona de Trinitat Vella de Barcelona un home pakistanès de 35 anys, Nomanulhaq Nomanulhaq, buscat per la policia d’Itàlia per la seva relació amb el crim de Saman Abbas, una noia de 18 anys. L’home, cosí de la víctima, estava en cerca i captura per part dels Carabinieri pels presumptes delictes de detenció il·legal, homicidi i ocultació de cadàver. L’home vivia amagat en un pis de l’exterior de la ciutat de Barcelona i ha estat arrestat pel grup de fugitius de la Policia Nacional, en una investigació conjunta amb la policia italiana i l’Europol.

El crim de Saman Abbas, d’abril de 2021, va ser molt mediàtic a Itàlia. Segons detallen els mitjans del país, es va cometre amb la inducció dels pares i participació d'altres parents de la víctima, una noia de 18 anys. La noia s’havia oposat a casar-se amb un home amb qui la família havia concertat la boda, que vivia al Pakistan. La família, que no va acceptar l’elecció de la noia, que volia evitar tornar al Pakistan i viure segons els preceptes musulmans més rigorosos, va ordir un pla per atacar la noia. El dia que va intentar escapar de casa per evitar el casament, va ser assassinada.

Detingut a Barcelona pel crim de Saman Abbas

Els fets van passar a Novellara, regió d'Emília-Romanya, i les autoritats italianes creuen que l’home de 35 anys que ara s’ha detingut a Barcelona va retenir la noia, la va matar i després en va amagar el cadàver. Segons la mateixa policia, el cosí ara detingut a Catalunya, en col·laboració amb un altre cosí i l’oncle de la noia, i sota les ordres dels pares de la noia, van fer un forat en un pati de casa on vivien amb la idea de, l’endemà, matar la noia. 

L’endemà van executar el pla i van matar, escanyant-la, i enterrant-la a la zona que havien cavat, amb la intenció d’amagar el cadàver i el crim. Segons ha explicat la Policia Nacional en un comunicat de premsa, després de detenir, aquest dilluns l’home, el jove s’enfronta a una pena de cadena perpètua de presó al seu país, on podrà ser extradit durant els dies vinents, després de ser entregat a l’Audiència Nacional

Els pares de la noia, en cerca i captura al Pakistan

Abans de la detenció del tercer autor del crim, la policia italiana ja va poder detenir l’altre cosí, Ikram Ijaz, i l’oncle de la jove, Danish Hasnain, els dos ja a la presó a Itàlia. El detingut a Barcelona i els altres dos són els principals sospitosos del crim concertat per la família de Saman Abbas per castigar-la per haver-se oposat a la boda que havia pactat la seva família amb un home del Pakistan. La policia italiana també va emetre una ordre de cerca i captura contra els pares de la noia, que estan escapolits al Pakistan, però el país encara no els ha pogut caçar.