El presumpte autor de la brutal agressió racista a una dona asiàtica de 65 anys en ple centre de Manhattan dilluns passat ha estat arrestat i acusat d'assalt i d'un crim motivat per l'odi, ha informat el Departament de Policia de Nova York.

Agressió dona asiàtica / @NYPDnews

Detingut l'autor de la brutal agressió a una dona asiàtica

Les autoritats, que havien ofert una recompensa de 2.500 dòlars per informació sobre el seu parador, van identificar l'atacant com Brandon Elliot, de 38 anys, que va passar 17 anys a presó per l'assassinat amb arma blanca de la seva mare i que estava en llibertat condicional des de feia dos anys.

L'esdeveniment, que se suma a una onada d'atacs contra asiàtics als EUA, va ser capturat per una càmera de seguretat d'un edifici residencial proper i va tenir lloc aquest dilluns al voltant de les 11:40 hores, quan la dona caminava per un carrer proper a Times Square, relata Efe.

En un vídeo distribuït per la policia pot veure's com un home fa caure la dona amb una puntada de peu al pit i després li clava diverses puntades de peu al cap una vegada que és a terra. Les autoritats assenyalen que el sospitós va fer comentaris contra els asiàtics durant l'agressió.

La víctima va ser hospitalitzada amb ferides greus y no es coneixen més detalls sobre el seu estat de salut.

Els testimonis, immòbils

Sorprèn el posat immòbil dels testimonis que presencien la brutal pallissa. Els treballadors de l'edifici residencial davant el qual va succeir l'atac es mantenen al marge i no fan res per aturar l'agressió.

Aquests empleats han estat suspesos de sou i feina mentre es duu a terme una investigació, segons van confirmar representants de la gestió de l'immoble als mitjans locals.

Violència racista als Estats Units

L'augment dels atacs contra persones d'origen asiàtic als Estats Units s'han disparat des de l'inici de la pandèmia del coronavirus.

Des de març de 2020 i fins a finals d'aquell any, l'organització "Stop Asian American and Pacific Islander Hate" (Parin l'odi als nord-americans asiàtics i de les illes del Pacífic) va registrar gairebé 2.800 denúncies d'"odi antiasiàtic" per tot el país, 240 d'elles incloent un atac físic.

Fa un parell de setmanes, Robert Aaron Long, de 21 anys, va dur a terme un tiroteig a tres salons de massatge asiàtics a Atlanta. L'esdeveniment va deixar vuit morts, entre ells sis dones d'origen asiàtic. Malgrat que l'autor de la matança va negar haver-ho fet per motius racials -va justificar els fets pel seu addicció sexual-, el tràgic succés va revifar als Estats Units el debat sobre els creixents atacs d'odi contra nord-americans amb arrels a Àsia.

Ataqui dona asiàtica / RRSS

Cartell manifestació / RRSS

Durant els darrers dies s'han registrat al voltant del país nombroses marxes per denunciar aquests episodis i per mostrar solidaritat amb les minories asiàtiques.