La Policia Nacional ha detingut a València una dona de 56 anys com suposada responsable d'un delicte d'homicidi, ja que se sospita que va poder enverinar la seva parella, que va morir després d'una ingesta prolongada de medicaments laxants.

La dona, segons ha informat la Direcció Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, està acusada també dels delictes d'estafa i apropiació indeguda, ja que es va apoderar de fons del mort i va utilitzar les seves targetes per realitzar compres mentre aquest estava ingressat a l'hospital.

Les investigacions es van iniciar el maig de l'any passat, quan els agents del grup d'Homicidis van tenir coneixement, que un home de 70 anys podria haver mort en estranyes circumstàncies en un hospital valencià.

La seva parella ja va estar ingressat abans

Els policies van esbrinar que l'home va estar hospitalitzat durant set mesos amb un quadre mèdic caracteritzat per una diarrea crònica. Durant les indagacions, els agents van conèixer que l'home hauria ingressat a l'hospital el setembre de 2020 i que, si bé només havia estat d'alta durant quatre dies, hauria romàs en el centre fins a la seva mort a l'abril.

Els investigadors van tenir coneixement que quan el malalt ingressava en l'UCI, lloc on no rebia visites, el seu estat de salut millorava i que, tanmateix, empitjorava quan el traslladaven a planta. En el transcurs de les investigacions, els agents van conèixer que la víctima va estar acompanyada per la seva parella sentimental a l'hospital fins a la seva mort.

Pel que sembla, la dona li hauria comunicat als familiars que a causa de la situació sanitària a causa de la covid-19, l'home no podia rebre visites. Malgrat totes les proves mèdiques practicades a la víctima per aclarir els motius de la seva malaltia, no es van aconseguir establir les causes.

La detinguda hauria comprat els laxants amb els diners de la seva parella

Després de la mort, els seus fills van tenir coneixement que un dels comptes bancaris del qual era titular el seu pare es trobava amb saldo negatiu. A més, els familiars es van adonar de l'existència de diverses factures de compres realitzades en farmàcies durant els mesos que va durar l'ingrés hospitalari de l'home.

Els investigadors van iniciar les gestions per aclarir els fets i van esbrinar que durant un any s'hauria adquirit una gran quantitat de laxants, que pel que sembla podria haver comprat la seva parella sentimental, i que a causa de la ingesta durant llargs períodes de temps d'aquests medicaments l'home podria haver patit diarrees, la qual cosa hauria donat lloc a alteracions en la funció cardíaca, debilitat muscular i cansament que finalment hauria produït la seva mort.

Va buidar els comptes bancaris de la víctima

A més, els agents van comprovar que durant el període que el pacient va romandre a l'hospital, la sospitosa s'hauria apoderat de les seves targetes bancàries per realitzar nombroses retirades d'efectiu en diferents caixers automàtics per un valor de 62.000 euros. També van esbrinar que hauria realitzat compres en establiments comercials amb les mateixes targetes per un import que ascendia a 30.000 euros.

Durant les investigacions, els agents van esbrinar que la dona amb prou feines rebia una mensualitat de 400 euros, una xifra insuficient per al nivell de vida que portava, per la qual cosa els investigadors van concloure que els diners de què disposava eren l'obtingut fraudulentament dels comptes bancaris del seu company sentimental.