Gir radical en la investigació sobre el suposat atac masclista a Còrdova el passat 8 de maig que va acabar amb el marit mort. El que en un primer moment semblava un suïcidi de l'home després de l'agressió, ha acabat amb la dona detinguda com a presumpta autora d'un homicidi. La detenció s'ha produït aquest dijous en anar a declarar a comissaria després de passar cinc dies ingressada a l'hospital a conseqüència de les ferides que tenia. Els investigadors, en escoltar la seva versió, sumada als diversos indicis que ja tenien, creuen que va ser ella qui el va matar. Ara, però, s'haurà d'esclarir si va ser en defensa pròpia intentant defensar-se de l'atac.

Es van barallar i tant l'home com la dona van acabar ferits

Els fets van tenir lloc a quarts de set de la tarda quan la parella es va barallar a l'interior del pis on vivien. Segons detalla Diario de Córdoba, l'home i la dona van forcejar i tots dos van acabar ferits amb arma blanca. La dona va sortir malferida al carrer, on els sanitaris d'una ambulància que passava per allà tornant de l'hospital la van poder atendre ràpidament i van evitar que es dessagnés. Quan els agents de la Policia Nacional van arribar al lloc i van accedir al pis, van trobar l'home mort sense que ja es pogués fer res per salvar-li la vida.

En un primer moment, es va treballar amb la hipòtesi d'un atac masclista en el qual l'home s'havia suïcidat després d'apunyalar la dona. No obstant això, els primers indicis ja van deixar molts dubtes sobre aquesta teoria. Els investigadors van interrogar una filla de 16 anys que era a l'immoble i que va patir diversos talls intentant separar-los. També van parlar amb una amiga de la dona que també era a l'immoble en el moment dels fets amb un bebè i un altre fill menor d'edat, però que es va refugiar a l'habitació en ser atacada per un dels gossos de la família.

Els investigadors, a més, en inspeccionar l'escenari on s'havia produït l'agressió, van trobar-hi tres ganivets, el que encara va fer aixecar més dubtes sobre la teoria inicial, començant a pensar que la dona el podria haver matat. Finalment, després de prendre-li declaració a ella, l'han detingut, tot i que després de ser posada a disposició judicial ha quedat en llibertat amb càrrecs. Ara els investigadors miren d'esclarir si la dona era víctima de maltractaments com assegura, tot i que mai havia denunciat a l'home per això, i si el va matar en defensa pròpia quan es defensava de l'atac.