Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí un home relacionat amb la mort de la Fátima D., la dona trobada sense vida en un cotxe a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), aquest diumenge a primera hora del matí. Segons les primeres informacions policials, el detingut és l’actual parella de la dona amb qui la víctima ja havia tingut problemes, tal com van explicar fonts de la DIC dels Mossos, la unitat d’investigació que va assumir la investigació de l’assassinat. La dona va ser trobada amb diverses ganivetades a la zona del pit en un cotxe, en un camí secundari que es coneix com a la Gola del Ter, lluny del terme de Torroella.

La zona de camps i el camí secondari on es va trobar el vehicle de la víctima / ACN
La zona de camps i el camí secondari on es va trobar el vehicle de la víctima / ACN

Investiguen el crim com a violència de gènere

La possibilitat que es tractés d’un homicidi relacionat amb la violència de gènere, com ahir va avançar ElCaso.cat, s’ha acabat confirmant, si més no, com a la principal línia d’investigació dels Mossos d’Esquadra. L’home, de 39 anys, ha estat detingut en un poble proper, a Flaçà, si bé ell era veí de Palafrugell. La policia catalana ha confirmat la detenció, però no ha donat més detalls de la detenció ni tampoc la nacionalitat de l’arrestat.

Escorcoll a la casa del detingut a Palafrugell

A més, aquest dimarts al vespre, agents d'investigació dels Mossos, acompanyats de membres de la comitiva judicial, han entrat a l'habitatge on residia l'arrestat, un pis situat al carrer Lleida de Palafrugell. Els policies han estat aproximadament una hora a l'interior, buscant proves del cas. El detingut, per recomanació de la seva advocada, Natàlia Frigola, no ha participat a l'escorcoll.

Agents d'investigació dels Mossos i la comitiva judicial sortint del domicili del detingut a Palafrugell després de l'escorcoll / XAVIER PI, MARINA LÓPEZ, ACN
Agents d'investigació dels Mossos i la comitiva judicial sortint del domicili del detingut a Palafrugell després de l'escorcoll / XAVIER PI, MARINA LÓPEZ, ACN

Minut de silenci a Torroella de Montgrí

D'altra banda, respecte a la reacció al poble, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va convocar un minut de silenci en el qual hi va assistir l'entorn de la víctima, així com diversos veïns, que assegurava que el sospitós va demanar a uns amics que el portessin amb cotxe a una altra localitat, fins a on tot apunta que l'han arrestat aquest dimarts al matí.