Detenen una parella a Otura, un petit poble de Granada: són uns estafadors que estaven en crida i cerca per part de les autoritats italianes.

Detinguts a Otura per delictes de frau i defraudació d'impostos

La Policia Nacional ha detingut a Otura (Granada) a una parella en crida i cerca per les autoritats italianes per delictes de frau i organització criminal en la defraudació d'impostos, delictes pels quals pesava contra ells una ordre internacional de detenció.

Segons ha informat en un comunicat aquest cos armat, els detinguts són una dona de 35 anys de nacionalitat romanesa i un home de 43 i de nacionalitat italiana contra els quals pesaven ordres europees de detenció i lliurament (OEDE) dictades pel mateix òrgan judicial de Torí (Itàlia), per delictes de frau i pertinença a organització criminal.

Ordre de detenció

Els agents van rebre una comunicació per part de l'oficina de Sol·licitud d'Informació Complementària a l'Entrada Nacional en la qual demanaven la detenció d'una ciutadana de Romania per a la seva extradició a Itàlia, per la qual cosa van iniciar les gestions per a la seva localització.

Enxampats a Otura

Van comprovar llavors que la dona residia juntament amb el seu marit a Otura i que ell també tenia en vigor una altra ordre de detenció europea dictada per la mateixa autoritat italiana i pels mateixos delictes.

Policía Nacional / EFE

Una parella en crida i cerca internacional ha estat detinguda a Otura (Granada) / EFE

Defraudaven l'IVA

La parella va ser localitzada en el seu domicili, on van ser detinguts i traslladats a dependències policials. Segons la reclamació italiana, la parella va ser condemnada per autoritats judicials de Torí com a part d'una organització criminal l'activitat de la qual tenia l'objectiu de defraudar el pagament de l'IVA.

Segons la reclamació, els detinguts figuraven com a responsables de diverses empreses que usaven per a crear factures per serveis inexistents, obtenint deduccions indegudes d'impostos durant diversos anys. Ja han passat a disposició judicial i demanen una pena de set anys de presó.