Agents de la Policia Nacional han detingut a Castelló un fugitiu sobre qui constava una Ordre Internacional de Detenció interposada per les autoritats marroquines pel presumpte assassinat de sis membres de la seva pròpia família.

Detingut a Castelló

Les investigacions van començar fa una setmana, quan les autoritats marroquines van comunicar als agents especialitzats en la localització de fugitius de la Policia Nacional, la possible presència a Espanya del presumpte autor d'un assassinat múltiple al Marroc, informa el cos policial.

Les gestions policials van permetre localitzar l'home a Castelló, on residia des de l'any 2002 amb la seva dona i un dels seus fills, i es va establir un dispositiu tècnic policial de control i vigilància que va donar com a resultat la seva detenció divendres passat quan sortia de la seva residència i es dirigia cap al seu vehicle, relata Efe.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

El detingut ha estat posat a disposició de l'autoritat judicial.

Assassinat familiar múltiple

Els fets pels quals l'home ha estat detingut van succeir el mes de febrer passat, en el marc d'una disputa familiar que el va enfrontar amb diversos membres de la seva família per un terreny en herència.

El detingut va professar amenaces telefòniques contra el seu germà i la seva família, residents en la ciutat marroquina de Salé, i els va amenaçar de matar-los a les seves cases a la nit.

El dia dels fets, mentre sis membres de la seva família dormien al seu domicili van ser víctimes d'un apunyalament i, posteriorment, d'un incendi intencionat al seu habitatge que va provocar la mort de tots ells.

En l'atemptat van morir el germà i la cunyada del detingut, així com els seus fills i dos nets del mateix, menors d'edat, han indicat les mateixes fonts.