Agents de la Policia Nacional, en una operació amb EUROPOL, han detingut 17 persones i han desarticulat una organització criminal transnacional assentada a les províncies d'Alacant i València i dedicada al tràfic de dones d'origen rus i polonès per la seva explotació sexual.

 

Detenen 17 persones en una operació contra el tràfic de dones

L'operació, en la qual han participat més de cent agents, ha finalitzat amb les 17 detencions -a Alacant (10), València (6) i Palma (1)- tres ingressos a presó provisional i dues dones alliberades.

La investigació es va iniciar gràcies a la denúncia presentada per una víctima de la xarxa. Les autoritats van poder comprovar que el grup s'havia assentat a Espanya i que captava dones als seus països d'origen amb falses promeses de treball a Espanya, Anglaterra o Alemanya.

Detingut / GatoDesing

Detenen 17 persones en una operació contra el tràfic de dones / GatoDesign

Una vegada arribaven a les seves destinacions, les dones eren intimidades i, carregades de deutes, eren obligades a exercir la prostitució en pisos que llogava l'organització, afirma Efe.

Certificats mèdics falsos durant la pandèmia

L'organització tenia ramificacions a Polònia, Alemanya, Regne Unit, Ucraïna i Rússia i proporcionava a les dones certificats mèdics falsos per poder viatjar des dels seus països a d'altres evitant el tancament de fronteres provocat per la Covid-19. Així, les dones viatjaven de país a país per tractar-se de les seves presumptes malalties.

Encara així el tancament de fronteres es va traduir en un important descens d'ingressos per a l'organització, que va trobar en el tràfic de drogues i el frau mitjançant targetes de crèdit una font alternativa per mantenir el seu elevat tren de vida.

Durant els registres els agents han localitzat una plantació interior de marihuana amb 300 plantes i 40 quilos d'herba llesta per distribuir. També s'han trobat un gran nombre de targetes de crèdit falses amb què obtenien grans beneficis a través de compres, estances en hotels de luxe i adquisició de monedes virtuals com bitcoins.

Als 5 registres realitzats a Alacant i als 3 efectuats a València s'han intervingut 2 vehicles, 16.000 euros en efectiu, 30 terminals telefònics, 5 ordinadors portàtils, diverses joies, cartes d'identitat falses i abundant documentació.