L'aeroport de Lleida-Alguaire ha patit destrosses aquest dimarts a la tarda. Els danys han estat provocats per les fortes tempestes amb ratxes de vent que ha afectat les comarques de Ponent. Segons ha informat Protecció Civil, una quarantena de persones s'han confinat a la terminal. El cos d'emergències també ha indicat que, fins ara, s'han rebut un centenar de trucades al telèfon 112 a causa de les tempestes i el fort vent, sobretot al Segrià.

La mateixa tempesta, amb ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora, ha trencat arbres i ha tombat motocicletes a Lleida a partir de les cinc de la tarda. Hi ha alerta activada a diferents punts del Segrià i la Noguera per l'entrada d'un front provinent de l'Aragó amb molta virulència.

Ratxes de vent de 130 km/h a Alguaire

A Alguaire s'ha registrat una ratxa màxima de 130 quilòmetres per hora. A Lleida el vent ha arrencat arbres i rames a zones com Pardinyes i també a Ciutat Jardí. A General Brito la força de l'aire ha tombat motocicletes aparcades.

Avís de temps violent per una tempesta amb fortes ratxes de vent

S'ha alertat a través de xarxes socials del temps violent per una tempesta acompanyada de pedra, ratxes de vent, esclafits i tornados al Segrià. El consistori ha demanat extremar les mesures de precaució i limitar moviments. En paral·lel, la Regió d'Emergències de Lleida dels Bombers continua monitorant la caiguda de llamps i l'emergència de focs relacionats. 

Destrozos aeropuerto Alguaire / ACN
Les fortes ratxes de vent de Ponent han provocat destrosses a l'aeroport d'Alguaire (Lleida) / ACN

L'episodi de vent ha tombat un avió ultralleuger

El director de l'aeroport de Lleida-Alguaire, Toni Serra, ha explicat que l'episodi de vent ha tombat un avió ultralleuger en una zona d'entre 200 i 300 metres on hi ha empreses que hi treballen. Altres dues avionetes que estaven dins un hangar també han resultat malmesos per impactes d'objectes, i a l'exterior, 4 aparells, també de petites dimensions, han rebut cops.

Els hangars inflables que hi ha en aquesta zona han quedat trencats a la part on hi ha les portes d'accés i l'empresa que els gestiona ja ha començat a avaluar els danys. Una part de la tanca del recinte de l'aeroport també ha caigut i es mirarà de tornar a posar dempeus perquè la infraestructura pugui reprendre l'activitat dimecres al matí.