La Policia Nacional i la Policia Local de Linares (Jaén) han desallotjat durant la tarda d'aquest dissabte un complex de lleure hoteler on es trobaven 733 persones de festa i sense guardar la distància de seguretat en unes hores en què a més el local havia d'estar ja tancat.

Macrofesta il·legal a Linares / RRSS- @Grannazareno

Desallotgen una festa amb 733 assistents

La Policia Nacional ha informat als mitjans que en un primer moment es van desplaçar al lloc només dotacions seves, però en veure tal aglomeració de gent, van haver de demanar col·laboració a la Local.

Concretament s'ha tramitat una proposta de sanció per falta molt greu al gerent del local i diverses propostes sanció administrativa a alguns dels assitents.

Festa a Canyamars

La festa de Linares s'uneix a una llarga llista de reunions massives clandestines sancionades per la normativa anti Covid. Fa una setmana, els Mossos d'Esquadra desallotjaven una festa amb 105 persones en una masia de Canyamars.

La casa rural està disponible per llogar-se i, segons el propietari de la masia, Marc Vera, tots els tràmits van ser els correctes. Es va llogar la casa a unes persones que des del primer moment van afirmar ser sis i que presumptament celebrarien una festa d'aniversari en petit comitè.