Un vídeo mostra com un home empeny una dona per les escales del metro de París. Ha resultat ser de nacionalitat espanyola i ha estat deportat del país.

Tira una dona per les escales del metro a París

Un vídeo publicat a les xarxes socials i difós a través de Twitter el passat 17 d'abril mostrava una discussió violenta entre una dona i un home davant la parada de metro Porte de la Chapelle a París. L'enfrontament acabava amb l'home empenyent la dona fortament, que queia daltabaix per les escales de la boca de metro.

L'autor va resultar ser de nacionalitat espanyola i "amb l'obligació de sortir del territori" aquest diumenge va ser deportat, segons informava la policia parisenca en un comunicat dilluns. Ara té "prohibit entrar i romandre en territori francès".

Després de la difusió del vídeo, la policia local es va fer càrrec del cas i va obrir una investigació i la víctima va presentar una denúncia. L'endemà l'agressor va ser detingut a la ciutat d'Osny, a la Vall d'Oise.

Vídeo viral que provoca indignació

En la seva declaració, la víctima va afirmar que els fets s'havien produït el 16 d'abril. Va explicar que estava utilitzant el telèfon d'un conegut i va rebre una trucada d'un tercer que assegurava ser el propietari de l'aparell i desitjava recuperar-lo.

La cita entre tots dos s'hauria realitzat aquella mateixa tarda, a dos quarts de vuit, al metro de Porte de la Chapelle, segons informa Le Parisien.

Segons l'autor del vídeo, tot va passar de la següent manera: "La dona estava sota els efectes de substàncies. L'home portava cinc minuts demanant-li que li donés alguna cosa i van començar a discutir, per això vaig començar a filmar", va explicar.

Aquesta informació confirmava la història de la cadena LCI, que assegurava que la dona a comissaria havia confessat que era drogaddicta i que l'agressor era el seu proveïdor de drogues.

Un espanyol deportat des de França

En la versió més estesa del vídeo publicat en xarxes socials es podia veure la dona llançant el telèfon a terra, colpejant l'home al braç, abans que ell l'empenyés escales avall.

Segons el relat de la víctima, el seu atacant es va enfadar molt ràpidament i la va amenaçar, abans de donar-li un cop a l'espatlla i que caigués per les escales. La víctima, en estat de xoc, va presentar nombrosos hematomes i diversos dolors en canell, turmell esquerre i espatlles.

El vídeo va tenir una gran repercussió i va provocar fins i tot la intervenció de la ministra de Ciutadania Marlène Schiappa, que ho va denunciar com a  "fets inadmissibles".