Agents del Servei de Protecció a la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa, han denunciat un taller mecànic il·legal ubicat en una finca particular a la pedania de Jesús. Els seus responsables havien agafat una antiga granja de pollastres que estava abandonada i l'havien convertit en una nau on es dedicaven al manteniment i la reparació de vehicles de motor. Ho feien, però, sense tenir la llicència adequada per aquest tipus d'activitat. De fet, tampoc s'havien inscrit com a empresa a la Seguretat Social ni havien dut a terme cap de les gestions necessàries amb les institucions públiques.

En escorcollar l'interior de la nau, els agents van trobar-hi diversos cotxes que estaven a mig reparar, així com màquines industrials, recanvis i diverses eines per a poder dur l'activitat. També es van trobar les peces antigues dels cotxes o pneumàtics vells, a més de bateries i restes d'oli. La gran majoria de residus tenien la qualificació de perillosos i contaminants per al medi ambient. Davant aquesta situació, els agents van posar tretze denúncies per infraccions administratives per la mala gestió dels residus, la manca de seguretat, la falta de documentació i no pagar els impostos corresponents.

taller mecanic illegal tortosa
El taller contenia multitud de residus perillosos i contaminants / Guàrdia Civil

Denuncien un altre taller mecànic il·legal a Riudoms

D'altra banda, els agents del Seprona, aquesta vegada amb la col·laboració de la Guàrdia Municipal de Riudoms, també han denunciat un altre taller mecànic il·legal en aquest municipi del Baix Camp. Els agents van comprovar que tampoc disposava de la llicència necessària per dedicar-se a la reparació de vehicles de motor. A més, en aquest cas, van comprovar que els responsables havien fet connexions irregulars a la xarxa elèctrica, motiu pel qual es va alertar l'empresa distribuïdora. El personal tècnic de la companyia, no només va confirmar la connexió fraudulenta, sinó que va assegurar que ja feia anys que s'havia fet. Finalment, van tallar el subministrament pel perill que comportava i van aixecar nou actes de denúncia per infraccions administratives.