La Policia Nacional ha detingut a Alacant un home de 28 anys acusat d'un delicte de simulació de delicte després que denunciés un robatori en el qual uns homes l'havien atracat a punta de pistola al carrer per robar-li la cartera amb 1.130 euros. De fet, els lladres, fins i tot, segons el relat de la presumpta víctima, l'havien intentat matar després que els entregués els diners, però la pistola se'ls havia encasquetat i no havien pogut disparar. No obstant això, la realitat és que tot es tractava d'una mentida. L'home, que pateix de ludopatia, havia perdut els diners i, per no explicar-ho als seus pares, s'havia inventat aquesta història.

S'inventa un robatori per amagar que ha perdut 1.000 euros

El detingut es va presentar a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Joan d'Alacant fa uns dies i va denunciar que havia estat víctima d'un robatori amb violència i intimidació per part de dos homes. Segons va explicar als agents, anava passejant pel carrer quan un d'ells li va posar una pistola al clatell i li va treure de la butxaca una cartera on duia 1.130 euros i una targeta de crèdit. Posteriorment, un cop ja li havien sostret el botí, l'assaltant havia premut en fins a tres ocasions el gallet, però l'arma no s'havia disparat. Davant això, abans de fugir, li havien donat un fort cop al costat i a la cama, fent que caigués a terra i es donés un cop al cap.

Tot i que la denúncia es va presentar a la Guàrdia Civil, el cas es va portar a la Policia Nacional, ja que pel lloc on s'havien produït els fets era competència seva investigar-ho. Després de fer les primeres comprovacions i indagacions, però, no van trobar res que confirmés que el robatori s'havia produït. Per aquest motiu, van cridar a la víctima perquè anés a comissaria a aportar més informació, ja que, per exemple, només havia pogut descriure a un dels dos assaltants en la denúncia.

En interrogar-lo, els agents van detectar que en el seu relat hi havia moltes incoherències i van començar a sospitar que tot es tractava d'una farsa. En advertir a l'home de les conseqüències que tenia denunciar una mentida, aquest va acabar reconeixent que s'ho havia inventat tot perquè havia perdut la cartera i no ho volia dir als seus pares. L'individu va explicar que tenia problemes de ludopatia i que, si els ho deia, es pensarien que ho havia perdut tot apostant o en el joc. Després de la confessió, va quedar detingut per una simulació de delicte i va ser posat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Alacant.