Les persones que s'interessen per invertir al mercat immobiliari rastregen tota mena d'habitatges que puguin ser interessants per molts motius, que s'adaptin al seu pressupost, que creguin que poden augmentar el seu valor amb els anys o que són en una zona que millorarà amb noves obres o serveis.

És un mercat summament volàtil en el que els preus poden pujar i baixar molt en qüestió de mesos. També influeix molt l'entorn urbanístic, un exemple d'això és la construcció d'algun element com un centre comercial o un supermercat, que pot fer que la zona es revalori i que, per tant, els preus dels habitatges limítrofs augmentin considerablement.

Les persones que volen comprar immobles estan molt atentes a qualsevol novetat al mercat, fins i tot intenten rastrejar les gangues que hi pugui haver. Cases que no estiguin en les millors condicions, però que amb algunes reformes puguin augmentar si valor i que es converteixin en inversions rendibles per a la compravenda o fins i tot per establir aquesta construcció com a habitatge fix.

La casa de menys de 50.000 euros que ningú no compra

Una casa adossada de dues habitacions dobles a Darlington, al nord d'Anglaterra, serà subhastada pròximament per un preu irrisori. El propietari de l'immoble demanarà als interessats un preu de sortida de poc més de 47.000 euros per començar a negociar per aquest habitatge de dues plantes.

El bany de la casa Twitter
El bany de la casa / Twitter

Sembla un preu extremadament econòmic si tenim en compte que habitatges similars en aquesta ciutat ubicada a l'oest de Middlesbrough solen costar gairebé quatre vegades més. Tot té una senzilla explicació, es tracta d'un immoble en molt males condicions que ha de ser reformat per tornar a ser habitable. De fet, serà necessària una inversió de diverses desenes de milers d'euros per a això.

Es tracta d'una casa amb dues habitacions dobles, un lavabo, una cuina i un petit jardí, també està equipada amb calefacció a les habitacions. Els sostres són realment alts i té dues plantes. És una casa de molt potencial, si algú la compra haurà d'invertir diversos milers d'euros en ella, però pot arribar a ser una llar acollidora.

Per què ningú no ha volgut comprar-la?

Aquest immoble fa molts mesos que és en venda, però el seu propietari no ha estat capaç de vendre-la encara. És per això que ha decidit contactar amb l'empresa immobiliària RightMove perquè gestioni la seva venda. Han penjat imatges en la seva pàgina web i han anunciat que se subhastarà el 12 de maig amb un preu inicial de 47.000 euros.

Aquest habitatge s'ha fet molt popular a les xarxes socials per algunes de les condicions que té. S'han pogut veure fotos en les quals hi ha un gran bassal de color verd en una de les habitacions que sembla ser causat per la humitat. Encara que també algunes de les parets tenen taques de floridura negra, que es poden veure als sostres.

Una de les habitacions de la casa Twitter
Una de les habitacions de la casa / Twitter

Fins i tot hi ha algunes taques de color verd a les parets. La humitat ha fet que la pintura no estigui ben posada i serà necessari eliminar els fongs i pintar amb un element que els repel·leixi perquè no tornin a aparèixer.

La casa no està moblada i necessita molts retocs estructurals, el futur propietari s'haurà d'aventurar en una reforma total que li costaran molts diners si vol que aquest habitatge torni a ser habitable. També hi ha moltes canonades i cables trencats que s'han d'arreglar.