La Fiscalia de Barcelona ha demanat condemnar a fins a 30 anys de presó tres persones acusades d'un delicte de tràfic d'éssers humans per  forçar un home malalt a mendicar a Barcelona.

Dos homes i una dona es van aprofitar d'un avi de 71 anys

En l'escrit d'acusació, la fiscal explica que els dos homes i la dona acusats es van aprofitar d'un home de 71 anys, "sense família, mancada de recursos, vulnerable, situat en un context caracteritzat per les dificultats i manca de suports vitals" i li van enganyar perquè es desplacés a Barcelona.

El van enganyar perquè vingués a Barcelona des de Romania

Dos dels acusats van ser detinguts a Romania, on havien contactat amb l'ancià, "dient-li que aquí tindria una millor vida i que podria guanyar molts diners", la qual cosa l'home va acceptar en considerar-lo una oportunitat per a millorar la seva vida.

L'home es va desplaçar a Barcelona l’octubre de 2016, durant el viatge dos acusats li van treure el passaport i a partir de la seva arribada "cada dia, de dilluns a divendres, sense descans ni cap comoditat, els processats, encara sabent que estava malalt, acompanyat amb altres persones que encara no han estat identificades, el portaven a punts turístics de Barcelona i l'obligaven a mendicar".

Sintecho / EuropaPress

Fiscalia demana fins a 30 anys de presó per tres acusats d'un delicte de tràfic d'éssers humans a Barcelona / Europa Press

Sense documentació ni menjar ni aigua

La fiscal del Servei d'Estrangeria explica que "el feien asseure a terra amb un panell de cartó on demanava almoina, li posaven un got de plàstic per recollir els diners i li col·locaven al costat una cadira de rodes a la qual, per mancar de força suficient, no podia pujar sense ajuda", i li deixaven sense documentació, menjar ni aigua, encara estant malalt, des de les 6 o les 7 del matí i fins a les 22 hores.

Li amputen un peu a Romania

L'avi va passar uns sis mesos en aquesta situació i, davant el seu mal estat de salut i "per ocultar la seva acció i no alertar a les autoritats d'aquí", els acusats el van retornar a Romania, on va ingressar en un hospital amb gangrena en cinc dits d'un peu, que van haver d'amputar-li.

Un mes després de l'operació el van fer tornar a Barcelona, el van forçar de nou de mendicar i, com la primera vegada, tots els diners de l'almoina se'ls quedaven els acusats.

L'avi va ser venut per 400 euros

En tornar a Barcelona, un dels acusats "va vendre per 400 euros l'explotació" de l'avi al tercer acusat, tractant-lo de la mateixa manera i sota les mateixes condicions a pesar que la seva salut va continuar empitjorant.

Delicte de tràfic d'éssers humans per la mendicitat i dos delictes de lesions

Per aquest mateix motiu, la fiscal reclama condemnar a dos dels acusats per un delicte de tràfic d'éssers humans per a la mendicitat i dos delictes de lesions, i demana imposar-los una pena de 30 anys de presó a cadascun.

Al tercer processar, acusat per la segona etapa de l'ancià a Barcelona, li atribueix també un delicte de tràfic d'éssers humans per a la mendicitat i un delicte de lesions, i demana condemnar-lo a 21 anys de presó.