Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, de 32 anys, que el passat 25 de febrer va provocar un greu accident a la carretera C-31 a l’altura de Viladecans (Baix Llobregat), en el qual es van veure involucrats un altre turisme i una moto. Els quatre ocupants del cotxe van quedar ferits de gravetat, mentre el motorista va haver de ser traslladat a un hospital d’urgència, amb pronòstic crític. El conductor responsable del sinistre va fugir del lloc, però va poder ser detingut hores més tard al seu domicili de Cubelles (Garraf).

L’accident va tenir lloc poc abans de l’una de la matinada, la nit del 25 al 26 de febrer, al punt quilomètric 189.1 de la carretera C-31, direcció Tarragona. El cotxe que va provocar l’accident va envestir un altre, fent-lo bolcar. La col·lisió també va afectar un motorista que circulava prop dels dos turismes, quedant greument ferit amb diverses fractures a la pelvis i amb dues vèrtebres desplaçades. Quan van arribar els serveis d’emergència, el conductor responsable de l’accident havia fugit.

Amaga el cotxe i truca perquè li recullin

Diverses dotacions policials i ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins al lloc de l'accident. Només hi van trobar les cinc víctimes. Els sanitaris van atendre ràpidament els ferits, traslladant el motorista a un hospital on va haver de ser intervingut quirúrgicament per la gravetat de les seves lesions. Els Mossos van pentinar la zona, però no hi havia ni rastre del responsable.

Mentrestant, el conductor que havia provocat el sinistre va marxar com va poder amb el cotxe destrossat. En arribar a una zona apartada de Viladecans, va abandonar el vehicle amb la seva filla, de només un any, i va trucar a un amic perquè els recollís i els portés al seu domicili, a Cubelles. Aquest intent d'eludir la justícia va ser en va: la força de l'impacte en xocar amb l'altre cotxe va arrencar un tros de la matrícula posterior, que els agents van utilitzar per identificar-lo.

Duplicava la taxa d’alcoholèmia

La troballa de la matrícula va facilitar als agents les tasques de cerca del conductor escapolit. Una de les patrulles va trobar el cotxe abandonat, i després es van dirigir fins al domicili del detingut. El van trobar amb evidents signes d’embriaguesa, i la prova d’alcoholèmia que li van practicar va donar un resultat positiu de 0,69 mg/l, gairebé el doble de la taxa permesa. Els agents van arrestar l’home acusat d’un delicte contra la seguretat del trànsit, conducció temerària, lesions per imprudència greu i abandonament del lloc de l’accident. El passat 27 de febrer va comparèixer davant del jutge, qui el va deixar en llibertat amb càrrecs i li va retirar el carnet de conduir.

accident viladecans
Li va caure un tros de matrícula per l'impacte | Mossos d'Esquadra.