La Debanhi era una noia de 18 anys que ha estat assassinada a Mèxic. Els fets han causat gran commoció en l'àmbit internacional, ja que les escabroses circumstàncies en què han passat els fets han creat gran indignació. Han sortit a la llum més detalls del macabre crim d'aquesta jove que, de moment, no té cap culpable.

Debanhi Susana Escobar Bazaldúa, de 18 anys, va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 8 d'abril a Escobedo, un municipi de Nuevo León, a Mèxic. Al cap de dues setmanes, el 22 d'abril, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: van trobar el seu cadàver amb signes de violència en una zona abandonada a prop d'on va ser vista per última vegada.

Les seves amigues la van apallissar i el taxista va abusar sexualment d'ella

Segons explica el pare de la víctima, les seves amigues la van apallissar estirant-li els cabells minuts abans de deixar-la sola al mig de la carretera. De fet, van ser les mateixes amigues les qui van avisar un taxista "de confiança" perquè l'anés a buscar.

Juan David Cuéllar, el taxista que va abusar sexualment de la Debanhi

Aquest taxista es diu Juan David Cuéllar i, presumptament, va abusar sexualment de la Debanhi a l'interior del vehicle. Motiu pel qual la jove va baixar del cotxe i va tornar a quedar sola de matinada a la carretera.

Debhani Escobar Tw
Debhani Escobar tenia 18 anys i ha estat assassinada a Mèxic: hi ha una investigació oberta per localitzar els responsables dels fets / Twitter

Va ser llavors quan es va dirigir fins a l'empresa transportista Alcosa per demanar ajuda. Les càmeres de seguretat la van gravar entrant, però ja no se la va veure sortir. Saber què va passar al seu interior és clau per saber qui és el responsable de la seva mort violenta.

Oferien una recompensa de més de 4.500 euros per trobar-la

Quan la Debanhi va desaparèixer, els seus amics i familiars de seguida van sospitar que es tractava d'una desaparició forçosa i, per aquest mateix motiu, van oferir una recompensa de 4.500 euros a la persona que oferís informació clau per trobar-la.

Troben el seu cadàver en una cisterna abandonada

Al cap de pocs dies, van trobar el cadàver de la Debanhi en una zona abandonada: concretament, en una cisterna d'aigua a quatre metres de profunditat. La investigació continua oberta per buscar més pistes que determinin com va morir i qui és el responsable d'aquest macabre assassinat. Els fets han causat gran commoció a Mèxic, on s'han organitzat nombroses manifestacions per demanar que es faci justícia i que localitzin les persones que l'han matat.