L'actor nord-americà Danny Masterson, conegut principalment per la comèdia televisiva "Aquells meravellosos 70", serà jutjat a Los Angeles (EUA) per tres presumptes delictes de violació. De ser condemnat per aquests càrrecs, l'intèrpret podria afrontar una pena de fins a 45 anys de presó. A finals de 2017, Netflix va acomiadar Masterson de la sèrie "The Ranch" per aquestes acusacions.

Tres dones d'entre 23 i 28 anys

El Tribunal Superior de Los Angeles va decidir iniciar el procés en trobar "suficients evidències" després d'escoltar el testimoni de tres dones d'entre 23 i 28 anys que van denunciar que l'actor les va violar el 2001 i el 2003 quan van coincidir a l'Església de la Cienciologia.

 Danny Masterson / Cedida

Danny Masterson / Cedida

L'advocat de Masterson, Tom Mesereau, va assegurar que les relacions entre l'actor i les tres dones van ser consentides i va qualificar el procés d'una revenja contra el culte que practica l'artista, ja que les presumptes víctimes van abandonar l'Església de la Cienciologia.

Les denúncies i el moviment #MeToo

Les denúncies es coneixien des de març de 2017, uns set mesos abans que l'escàndol sobre Harvey Weinstein i el moviment #MeToo sacsegessin Hollywood i revelessin nombrosos casos d'abusos i agressions sexuals en la indústria audiovisual nord-americana.

 Danny Masterson / Cedida

Danny Masterson / Cedida

L'artista, que és membre de l'Església de la Cienciologia, va negar llavors aquestes acusacions i les va relacionar amb una polèmica sèrie documental "Leah Remini i la cienciologia" de l'actriu Leah Remini en contra del seu culte.

L'Església de la Cienciologia, un nou moviment religiós devot a la pràctica i promoció del sistema de creences de la cienciologia, ha estat acusada en altres ocasions d'encobrir els presumptes abusos sexuals comesos pels seus membres.