Damaris era una nena de 9 anys amb un futur brillant al davant que li ha estat arrabassat de la pitjor forma possible. Un tràgic accident va truncar per sempre el que havia de ser un feliç dia en família. La nena de 9 anys va morir a conseqüència d'un error del seu oncle, amb qui havia sortit a pescar al riu Jerte, a l'altura de la ciutat de Galisteo (Càceres). La nena va desaparèixer durant unes hores, i finalment el seu cos va ser trobat sense vida al mateix riu. L'oncle de la petita també va resultar ferit de gravetat arran de l'accident, i continua recuperant-se a l'hospital. Els fets van ocórrer dissabte passat, 13 d'agost, però és ara que ha sortit a la llum la identitat de la petita, que a més era del planter del Futsi Atlético de Navalcarnero.

Damaris va morir d'una descàrrega elèctrica després de sortir a pescar amb els seus oncles al riu Jerte, a Càceres

Dissabte passat, 13 d'agost, els oncles de Damaris van decidir anar-se'n amb la seva neboda a pescar al riu Jerte, a Càceres, en el que havia de ser un tranquil dia en família que, desgraciadament, va acabar convertint-se en una tragèdia. Els tres van arribar a l'altura del Pont del Berenador, una bona zona per observar el curs del riu, i van disposar allà tot el necessari per pescar: les canyes, els hams i la paciència. No obstant això, un greu error a l'hora de llançar les canyes va provocar que l'oncle de la nena quedés ferit de gravetat, i ella desaparegués durant unes hores per a, finalment, ser trobada sense vida. La causa de la mort de la nena, així com de les greus lesions de l'oncle, es deu a una descàrrega elèctrica que ambdós van patir al cap de poc temps d'arribar.

El tiet de Damaris va llançar les canyes i aquestes van caure en uns cables d'alta tensió, que van electrocutar oncle i neboda

Damaris i el seu oncle es van ficar dins del riu a fi de tirar des d'allà les canyes, sense poder imaginar-se el que passaria a continuació. El tiet de Damaris, de 44 anys, va llançar la canya amb tan mala sort que aquesta va caure sobre uns cables d'alta tensió. Va ser llavors quan ambdós van patir una severa descàrrega elèctrica, causada per un fenomen conegut com a "arc elèctric", que consisteix en una descàrrega elèctrica d'alta corrent que es dona i flueix a través de l'aire entre els conductors. Els serveis d'emergències van rebre la trucada alertant de l'accident a les 20:43 de la tarda.

La tieta de la nena va treure de l'aigua el seu marit i quan va anar cap a ella, havia desaparegut

En tenir lloc la descàrrega elèctrica, la tieta de Damaris es va llançar a l'aigua per treure d'aquesta el seu marit, que va quedar inconscient i va resultar ferit de gravetat. Després d'arrossegar-lo fins fora de l'aigua, la tieta de la nena va voler tornar per treure-la a ella també, però el seu cos havia desaparegut. La dona ràpidament va alertar els serveis d'emergències, que es van mobilitzar fins al punt accidentat per atendre l'oncle de Damaris i traslladar-lo fins a l'hospital, així com per buscar la nena. Pel que sembla, la descàrrega elèctrica va ser tan forta que va fer que Damaris sortís disparada del riu.

Els bombers van localitzar el cos de la nena en una zona fangosa del riu

Els bombers del CEPEI de Plasencia van buscar la nena durant hores, fins que finalment la van trobar, confirmant així també el pitjor dels presagis: la petita no havia sobreviscut a la descàrrega elèctrica. Gairebé dues hores després de l'accident, a les 22:06 hores, els efectius del cos de bombers van trobar el cos sense vida de la petita en una zona fangosa del riu, on hi havia arribat després de sortir disparada per la forta descàrrega elèctrica que va patir.