La dona jutjada a l'Audiència Provincial de Múrcia des del 14 de juny acusada de matar a una altra dona prenent-li foc després de ruixar-la amb gasolina ha estat declarada culpable dels delictes d'assassinat, incendi i lesions pel jurat popular.

Va ruixar-la amb gasolina i va calar-li foc

Els fets van tenir lloc el 2018, cap a les 17.50 hores. Una dotació de Policia Local de Múrcia va ser requerida a l'avinguda Primero de Mayo per una persona que alertava de que acabaven de cremar la seva dona.

La víctima, identificada com D.M.C., de 38 anys, va ingressar per cremades profundes de segon i tercer grau en un 70 per cent del cos. Va morir a l'hospital. L'agressora, M.I.T.O., de 32 anys, va ingressar a l'hospital per cremades dèrmiques parcials de segon grau en un 6 per cent del cos.

Policia Nacional / Efe

Policia Nacional / Efe

L'agressora havia trucat a la porta i, en obrir la víctima, li va llançar la gasolina que portava en una ampolla i li va calar foc, començant immediatament a cremar. Els familiars la van treure al replà per evitar que cremés l'habitatge.

Mort amb traïdoria i acarnissament

El veredicte emès aquest dimecres considera provat que la processada va causar la mort amb traïdoria i acarnissament a una altra dona amb la qual havia tingut abans diversos enfrontaments, pel que assumeix els plantejaments de l'acusació particular, exercida pel lletrat Pablo Ruiz Palacios.

Els jurats populars consideren demostrat que la processada va actuar sent plenament responsable dels seus actes, en no estimar acreditat que, com ella va assegurar en el judici, quan va cometre el crim el setembre de 2018 estigués sota la influència del consum d'alcohol i drogues.

En l'última sessió de la vista oral, celebrada dilluns passat, la defensa de l'acusada va reclamar una condemna de set anys de presó per un delicte d'homicidi, amb aplicació de l'eximent incompleta de trastorn mental.

Conegut el veredicte de culpabilitat, el lletrat, que ha defensat els interessos de la família de la víctima, ha reiterat les seves sol·licituds de pena per quatre delictes que sumen 50 anys de presó, davant els 22 que reclama la fiscalia, que només ha acusat pel delicte d'assassinat. Serà ara el president del jurat el que redacti la sentència en la qual es concretin els fets declarats provats i es fixin les penes.