Fa quatre anys Cristina Boy es va sotmetre a una intervenció de cirurgia estètica d'implants per un problema al seu pit. L'any passat Cristina va començar a sentir que alguna cosa no anava bé i a l'agost li van diagnosticar càncer.

Cristina pateix càncer a causa del seu implant

Els seus pits van començar a inflamar-se però el cirurgià que la tractava no li va donar importància. Durant els sis mesos anteriors al diagnòstic cada divendres li extreien xeringues de líquid del seu pit dret. "Estava inflamadíssim, com una pilota i blauós", explica la dona, de 32 anys, a El Español. "La inflamació anava acompanyada de pèrdua de cabell i febres altes gairebé cada nit", lamenta.

Va ser llavors quan a Cristina li van diagnosticar un limfoma associat a la pròtesi mamària. Patia un inusual tipus de càncer que afecta el sistema immunològic. No es tracta de càncer de mama, sinó que es desenvolupa al teixit rugós que envolta l'implant. El cirurgià li va recomanar aquests implants perquè li anirien millor per tenir més agafament als teixits quan fes esport -Cristina n'era molt aficionada-. Aquesta fricció contínua durant anys seria la que li hauria provocat el càncer.

Implant / Cedida

Cristina pateix càncer pel seu implant de pits / Cedida

Cristina ha hagut de rebre un tractament de radioteràpia, té dos ganglis inflamats i els metges estudien ara la possibilitat que tingui metàstasi. "No dormo, m'entren atacs d'ansietat i hi ha dies sencers que els passo plorant", lamenta.

Allergan va retirar els implants el 2019

Encara que ella ho desconeixia quan li van diagnosticar el càncer, els implants de marca Allergan van ser retirats del mercat a països com els EUA, el Canadà, i també la Unió Europa. "A mi no em va avisar ningú", explica l'afectada. Això va augmentar la incertesa de Cristina, que va voler retreure a l'empresa la seva irresponsabilitat.

La gaditana ha decidit demandar la companyia Allergan. Li demana una indemnització de 124.000 euros. La companyia li ofereix 6.000 euros pels problemes causats però Cristina ha decidit arribar fins al final i la seva demanda ja va ser admesa a tràmit el passat 21 de gener.

"M'han posat verí al cos. M'han introduït un càncer i volen lliurar-se de les conseqüències", explica Cristina a El Español. "Si faig el pas d'explicar això és perquè vull que altres dones que puguin estar en una situació similar a la meva s'estalviïn aquest sofriment i es treguin o es canviïn els implants a temps".