La matinada del passat dissabte 10 de juliol els veïns del carrer de Porto, al barri de Can Llong, a Sabadell, es van despertar a mitjanit, quan faltaven pocs minuts per les tres, alertats per uns sorolls que sentien en un dels pisos del bloc. En mirar per l'espiell de la porta van veure un home que no els hi sonava de res amb una pota de cabra a la mà i un escenari macabre -fotografia que acompanya aquesta notícia-, amb totes les parets plenes de sang.

En aquell moment no s'ho pensaven, però s'acaba de produir un assassinat al seu bloc de pisos. ElCaso.cat ha reconstruït els darrers minuts en vida de Pedro, l'home que va ser trobat mort i embolicat amb un llençol quan la policia va arribar al lloc dels fets.

Atacat quan dormia amb la seva parella

En Pedro treballava en una fàbrica de Barberà del Vallès fins fa pocs mesos, quan va ser operat i va passar a ser pensionista per una invalidesa. L'home tenia 55 anys, és pare d'una noia de 19 anys i vivia, d'ençà que es va separar, ara farà dos anys, al pis de la seva actual parella, Dolors V.A.

La nit d'aquell divendres dormia amb ella en una habitació del bloc del carrer de Porto fins que la parella de la germana bessona de la seva parella va accedir al pis i amb una pota de cabra va colpejar el cap de l'home. Tot i que el va deixar ferit greu, en Pedro va poder sortir de l'habitació i córrer fins al replà de l'escala, on va seguir l'agressió, fins que va quedar molt mal ferit.

Van amagar el cadàver del Pedro dintre del pis

La parella del Pedro, la germana bessona i la parella de la germana van amagar el cadàver de l'home dintre del pis i van intentar netejar el replà, que havia quedat ple de sang, però els veïns, quan van veure que no es tractava d'un robatori i que una de les veïnes estaven netejant el que semblava sang, van alertar als Mossos d'Esquadra.

CRIMEN PEDRO003

Imatge de la zona on va ser agredit Pedro, a Sabadell / Cedida

Una patrulla de la policia catalana es va desplaçar fins al lloc dels fets i després d'entrevistar-se amb l'home, que va assegurar que un veí havia caigut, i que ho estaven arreglant, els agents van voler comprovar la versió i van pujar fins al pis, on les dues germanes, Dolors V.A. i Pilar V.A., van tancar la porta als morros dels policies. Quan els agents van accedir al pis van trobar el cadàver del Pedro, embolicat amb un llençol blanc.

Els tres, detinguts

Els Mossos d'Esquadra van activar més patrulles i van detenir a les tres persones que hi havia al pis. Les dues germanes, una d'elles la parella de la víctima mortal, i també la parella de l'altra germana, Isaac G.G., de 45 anys i també de nacionalitat espanyola, com les germanes bessones.

CRIMEN PEDRO002

Les dues germanes bessones, la parella de la víctima mortal i la parella de l'autor material del crim / Cedida

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la regió policial Metro Nord es van fer càrrec del cas, van fer una inspecció a fons del pis i del replà, en la recerca d'indicis, i també van analitzar uns vídeos que van gravar els veïns on es veu a les dues dones com netegen el replà, per amagar les restes de sang que van quedar fruit de la brutal agressió.

Si bé Isaac G.G. va ingressar a presó, acusat de l'homicidi, les dues germanes van quedar en llibertat amb càrrecs, a l'espera que avancin les investigacions. La família de Pedro creu que les dues dones estan relacionades amb el crim i no només van intentar amagar-ne les proves. Els Mossos d'Esquadra intenten aclarir què va passar i que va portar a aquest fatídic final.

Van atacar-lo mentre dormia

El que sí que tenen clar els agents de la policia catalana que porten la investigació és que no va ser una baralla, va ser una agressió a traïció i que Pedro no es va poder defensar.

CRIMEN PEDRO001

Isaac G.G., l'home detingut per l'assassinat del Pedro, el dia 10 de juliol a Sabadell / Cedida

Les dues dones i l'home van ser traslladats, un cop detinguts, a un centre mèdic per fer un reconeixement mèdic i cap dels tres mostrava cap mena de ferida que pogués fer pensar que la víctima mortal hagués tingut temps de defensar-se. Tampoc Pedro tenia cap ferida al cos, més enllà dels cops que li van provocar la mort, al cap.

Cap dels tres explica què va motivar el crim

Els Mossos d'Esquadra van interrogar a les tres persones per aclarir què podia haver motivat el crim, però a hores d'ara, i segons consta al sumari del cas, cap dels tres va voler explicar què havia passat. Les dues dones van quedar en llibertat amb càrrec i l'home va ser entregat al jutge, que va ordenar la presó provisional per un delicte d'homicidi.

La investigació que estan fent agents de DIC dels Mossos encara no s'ha acabat i no es descarta que les dues dones acabin imputades també com a participants en el crim, segons com avancin les declaracions i totes les proves i indicis que es van recollir de l'escena del crim. El vídeo d'un dels veïns, ja en poder dels investigadors, pot ser clau per aclarir el paper de les dues germanes bessones.