Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un home de 48 anys de nacionalitat espanyola que va morir aquest cap de setmana en una festa en un pis de la Ràpita, al Montsià, a les Terres de l’Ebre.

Festa mortal en un pis de la Ràpita

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la policia catalana està investigant com va morir l’home, que va ser trobat en aturada cardiorespiratòria al número 36 del carrer de Mendez Nuñez de la Ràpita, al voltant de les cinc de la matinada.

L’home va participar en una festa que s’estava celebrant en aquest pis, on va consumir, segons els testimonis, cocaïna i alcohol.

En el moment que havia de marxar de la festa, es va desmaiar i va caure per les escales, segons els testimonis. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va desplaçar-se fins al lloc dels fets i van confirmar la mort de l’home, i després van avisar la policia, que també es va presentar al pis. 

Tot semblava un accident

Es va fer l’aixecament del cadàver i, tant la versió dels testimonis com la primera observació forense, semblava indicar que es tractava d’una mort natural, però l’autòpsia ha desvelat que el cos presentava unes marques que poden ser compatibles amb una mort violenta.

Per això, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets.

Festa amb persones amb antecedents

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, a l’interior del pis on s’estava celebrant la festa hi havia diverses persones, conegudes de la policia pels seus antecedents. Això, sumat a les proves forenses practicades al cadàver, ha fet pensar a la policia que tot plegat podria ser un homicidi i no un accident amb una mort per malaltia, com va semblar en un primer moment.

Ara per ara, les diligències es troben en una fase molt inicial i la policia ha detingut un home, de 45 anys i de nacionalitat espanyola, que també era a la festa i que, presumptament, es va barallar amb la víctima. La policia creu que van matar l'home -encara s'ha d'aclarir com- i van simular un accident.

Investigació oberta per aclarir el crim

El que sí que ha pogut saber ElCaso.cat és que els Mossos tenen identificades les persones que van participar en la festa per poder estirar el fil. La majoria de les persones que eren al pis tenen antecedents, alguns d’ells diversos per robatori, com l'arrestat.

La investigació l’ha assumit l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial de les Terres de l’Ebre i el jutge de guàrdia d’Amposta ha decretat el secret de sumari.