Una dona d'avançada edat ha mort en un gran incendi que ha tingut lloc aquesta matinada en una residència de gent gran a Astúries. El foc s'ha originat durant les primeres hores d'aquest dimecres i, a més de la difunta, han resultat ferides de diversa consideració un total de 27 persones. Així ho ha informat el servei d'Emergències 112 d'Astúries arran de l'incident produït a Siero. En tenir coneixement dels fets, els diferents serveis d'extinció s'han traslladat fins al lloc amb un total de 20 efectius de bombers i tretze vehicles (set autobombes, dos cotxes d'altura, un furgó multisocors i tres automòbils lleugers).

Quan els bombers han arribat a l'edifici que estava cremant, han pogut comprovar que el foc es trobava molt desenvolupat a la primera planta de la residència de la gent gran, un edifici d'un total de tres altures. De fet, una de les habitacions era la que més flames desprenia i, precisament allà, ha estat on posteriorment els efectius d'emergències han localitzat a la dona sense vida a la sala. La difunta era una resident del complex. La resta de persones que viuen a les instal·lacions van ser evacuades o confinades, en aquest darrer cas van ser aïllats, mentre s'aconseguia apagar l'incendi, un total de 74 persones.

Una trentena de ferits, entre ells una treballadora en estat greu

Les 27 persones que han resultat afectades han estat principalment per inhalació de fum. La ferida de major consideració, segons el comunicat d'aquest dimecres al matí del 112 Astúries, és una treballadora de 46 anys que ha estat traslladada amb pronòstic greu a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA), a Oviedo. Els facultatius sanitaris també han portat al mateix centre mèdic dos persones més i una tercera a l'Hospital de Cabueñes, a Gijón. La resta de ferits han estat evacuats a diferents hospitals de caràcter lleu: onze a l'HUCA, onze més a Cabueñes, quatre al Valle de Nalón de Langreo i un al Álvarez Buylla de Mieres.

L'incendi va ser donat per controlat a la 1.39 hores d'aquesta matinada de dimecres, moment al qual les dotacions de bombers van començar a retirar-se a les seves respectives bases. Això implica que el foc va estar cremant i actiu més d'una hora, des que el Centre de Coordinació d'Emergències 112 d'Astúries va rebre l'avís a les 00.23 hores perquè una residència de la gent gran ubicada a Valdesoto, a Siero, estava en flames.