Els tatuatges són un tema extremadament personal, són del gust de cada un i és difícil i arriscat jutjar els dels altres. Cada persona es fa el que vol i pot tenir un significat especial que únicament el tatuat pot comprendre.

És per això que és arriscat i difícil valorar si està ben fet un tatuatge, ja que teòricament és l'artista el que s'adapta al que li demana el client i l'ha de plasmar amb el màxim respecte possible a la idea original. Encara que a vegades, el tatuador decideix consultar si pot afegir alguns detalls per millorar l'obra.

Algunes persones no s'atreveixen a fer-se el primer, que segons diversos experts és el més difícil. No tots són capaços d'imaginar que aquesta obra d'art els acompanyarà per sempre a la seva pell. Malgrat això, normalment, quan una persona es fa un i queda satisfeta, se sol fer més.

La tatuadora que és famosa en TikTok

Katie Baker, una tatuadora professional que treballa en el Golden Skull Tattoo de Kennewick, Washington. Ha compartit un vídeo en el seu compte de TikTok en el que aconsella als seus seguidors sobre els errors que no han de cometre quan es tatuen per primera vegada.

Baker és una persona molt activa a les seves xarxes socials i publica diversos vídeos en els seus comptes de TikTok i Instagram per parlar sobre una de les seves grans passions, els tatuatges. Normalment, aconsella els seus seguidors, explica anècdotes professionals i ensenya els dissenys en els quals està treballant.

tatuadora

Katie Baker / TikTok

Una de les seves publicacions més recents s'ha fet viral, en ella, parla sobre què han d'evitar les persones que es vulguin fer el seu primer tatuatge. La publicació ha aconseguit més de 380.000 likes en TikTok i gairebé 1.200 persones han comentat en ella.

Els consells de Katie Baker

La tatuadora va aconsellar els seus seguidors que, per al seu primer tatuatge, decideixin anar amb algú amb qui tinguin molta confiança o els hi hagi recomanat un amic. No tots els tatuadors són bons i és vital tenir bones referències que aquesta persona treballa bé, és talentosa i compleix les condicions higièniques necessàries.

Recomana no anar a un professional que no et tracti amb respecte: "Fer-se un tatuatge és una cosa molt íntima i vols assegurar-te que hi ha una bona relació ells quan els confies la teva pell. Si sents que el teu tatuador no et respecta, ves-te'n del seu estudi".

També va comentar que és clau tenir una comunicació clara i contínua amb el tatuador. Creu que és molt important que el professional sàpiga exactament el que vol el client perquè el resultat sigui satisfactori.

Finalment, va recomanar mirar moltes ressenyes, opinions i fotografies de les seves feines anteriors del tatuador amb qui decidim tatuar-nos. Creu que cal donar-li la importància que té el primer tatuatge, ja que el procés per treure'l és molt dolorós i car.