Conduir sense mascareta és una de les noves infraccions viàries que poden acabar amb multa. No és l'única novetat pel que fa a multes que la Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa en una renovació de les sancions. Fem un repàs.

En plena pandèmia, la nostra vida segueix unes normes més restrictives de les que tindríem en un moment normal.

Ara, la seguretat viària també afegeix diverses restriccions sancionables en temps de Covid-19.

Multa per conduir sense mascareta

La mascareta s'ha convertit en una peça de roba imprescindible en el nostre dia a dia. No només és obligatòria al carrer, sinó que no portar-la posada al cotxe amb altra gent podrà costar-nos fins a 100 euros de multa.

Mascarillas covid-19 quirúrgicas / Pixabay

No portar mascareta quan anem al cotxe amb gent que no forma part de la nostra bombolla de convivència podrà costar fins a 100 euros de multa / Pixabay

Quan anem sols o amb gent de la nostra bombolla de convivència podrem anar sense la mascareta dins el nostre vehicle.

Però, si anem acompanyats d'altres persones que no conviuen amb nosaltres, serà obligatori que tots els passatgers del cotxe majors de sis anys la portin.

Òbviament, queden excloses les persones que per motius mèdics no puguin portar la mascareta.

Dur més persones al cotxe de les permeses per les restriccions

Les restriccions en el nombre de persones que es poden reunir, també afecten els desplaçaments que es realitzen en vehicles privats, ja que es tracta d'espais reduïts en què resulta complicat mantenir la distància de seguretat.

Chiva examen coche / Pixabay

Les restriccions per frenar els contagis de coronavirus han provocat la necessitat de noves infraccions que podran ser sancionades / Pixabay

La quantitat de persones que es poden reunir depèn de cada comunitat autònoma i per tant és recomanable revisar les restriccions de les diverses comunitats per no haver de pagar la multa de 100 euros que comporta infringir aquesta nova norma.

Altres multes que poden sortir cares

Aquestes noves infraccions viàries se sumen a la resta de multes habituals en les carreteres. Una de menys coneguda és la multa que haurem de pagar si ens quedem sense gasolina enmig de la carretera.

Circular amb el dipòsit en reserva té conseqüències per al vehicle, per a la nostra seguretat i per la seguretat de la resta d'usuaris de la via. A més, quedar-se sense combustible a la carretera pot comportar una sanció administrativa de 200 euros per "conducció negligent" quan es doni origen a una "situació de risc o perill per a si mateix".

Quedar-se sense gasolina a la carretera

Realment, el Reglament General de Circulació no sanciona directament la manca de carburant al cotxe sinó la maniobra que realitza el conductor en aquell moment i els riscos que suposa. Per evitar-lo, es recomana anar comprovant el nivell de combustible de forma freqüent.

Gasolina / Pixabay

Quedar-se sense gasolina al mig de la carretera suposa un risc i una infracció que podrà ser multada / Pixabay

És important recordar les diferents normes que el codi demana i tenir en compte les noves restriccions que s'han imposat arran de les mesures contra la Covid-19 per evitar multes i riscos innecessaris a les carreteres.