Un home de 58 anys va ser detingut per la Guàrdia Urbana de Lleida aquest passat diumenge per agredir la seva filla i un agent del cos policial després d'aturar-lo en un control de trànsit a la capital del Segrià. Els fets van tenir lloc cap a les dues de la matinada al carrer Camp de Mart, quan els policies municipals, en el marc d'un dispositiu per controlar l'alcoholèmia al volant, van aturar un vehicle en el qual el conductor semblava anar sota els efectes de l'alcohol. Els agents li van fer una primera prova amb l'aparell de mostreig, donant un resultat positiu de 0,89 mg/l.

Per tal de confirmar el resultat, sis vegades superior al permès i constitutiu d'un delicte penal, van intentar fer-li una altra prova amb un aparell de més precisió. El conductor, però, s'hi va negar. En reiterades ocasions va efectuar les proves malament de manera intencionada perquè fossin invàlides. Els agents li van requerir en diverses ocasions que les fes bé, però l'home va fer cas omís "posant-se cada vegada més violent i alterat". Davant d'això, van decidir que no podia continuar la marxa i, davant la impossibilitat que algú altre el substituís al volant, van demanar un servei de grua per retirar el vehicle de la via pública.

Va agredir la seva filla i els agents de la Guàrdia Urbana

Això, però, encara va alterar més al conductor, que va perdre el control. La seva filla, que anava amb ell al cotxe, va intentar calmar-lo, però ell la va agredir amb un fort cop que li va llençar el telèfon mòbil a terra. Per evitar que la seguís colpejant, els agents de la Guàrdia Urbana el van intentar reduir, però també els va començar a atacar a ells. Finalment, el van poder detenir acusat de ser el presumpte autor dels delictes de maltractament en l'àmbit de la llar, d'atemptat contra els agents de l'autoritat, d'un de conducció sota la influència de begudes alcohòliques i per la negativa a sotmetre's a les proves de detecció. Pel que fa al vehicle, va ser traslladat al dipòsit municipal.