La Guàrdia Civil ha identificat i citat com investigats als dos ocupants d'un camió que va atropellar mortalment un home, veí de Salamanca, el 2 de juliol a la N-VI a Guadarrama. La víctima havia tingut un accident amb un altre articulat i estava de peu apartat a la calçada. Els acusats, pilot i copilot, van fugir del lloc perquè van creure que havien atropellat un animal, segons el seu testimoni.

Atropellament mortal a Guadarrama

L'esdeveniment va ocórrer entorn de les onze de la nit al punt quilomètric 53 de la N-VI, al terme municipal de Guadarrama, segons ha informat aquest dimecres l'institut armat.

A la cuneta d'aquest punt va ser localitzat el cos sense vida d'un home de 54 anys, veí de Salamanca, que presentava evidències d'haver estat atropellat. A pocs metres del cadàver hi havia un camió semibolcat amb el qual la víctima havia tingut un accident moments abans.

El Grup d'Investigació d'Accidents de Trànsit (GIAT) de la Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació i en la inspecció ocular del lloc van localitzar proves que l'home havia estat atropellat per un vehicle tipus camió, que s'havia donat a la fuga del lloc, relata Efe.

Els agents van visionar les càmeres de seguretat de la ubicació per intentar localitzar i identificar l'autor o autors de l'atropellament. Amb l'avanç de les indagacions van identificar el titular del camió, que té la seva residència fixada a Ciudad Real, i, davant del temor que es disposés a abandonar la comunitat, els agents van reforçar els seus esforços a les carreteres madrilenyes.

Enxampat de camí al mecànic

A mitjans d'aquesta setmana els agents van aconseguir localitzar el camió amb què es va cometre l'atropellament. Estava disposat en una grua per portar-lo fins a algun taller de Castella-La Mancha per arreglar el cop.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

El conductor i l'ocupant del vehicle van manifestar als investigadors que van pensar que el cop va ser a conseqüència de l'atropellament d'algun animal, concretament un senglar, pel que van continuar el seu camí sense aturar-se.

Per aquests fets els agents van procedir a investigar els dos ocupants del camió, de 37 i 64 anys, veïns de Ciudad Real.

Aquestes dues persones s'enfronten a penes de 3 a 4 anys de presó i la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per període de 6 mesos a 4 anys.

Des de la Guàrdia Civil es recorda que l'article 382 bis del Codi Penal sanciona al conductor que, voluntàriament i sense que hi hagi risc per a ell o per a tercers, decideixi abandonar el lloc dels fets després d'haver causat un accident en el que hi hagi morts o lesionats.