Un jurat popular ha condemnat per unanimitat dos germans, Pedro B.Y. i Isabel B.Y., per assassinar i emparedar el cos de la seva mare Ángela, una dona de 88 anys malalta d'Alzheimer, per cobrar la paga de viduïtat. Durant més de dos anys els germans van cobrar 30.755 euros de la pensió fins que al 2019 es va descobrir l'assassinat.

Dos germans van matar la seva mare per cobrar la pensió

Els fets es van produir el març de 2017 a la localitat de Pozondón (Terol). Segons el Ministeri Públic, els dos germans, farts de les molèsties i responsabilitats que els provocava la seva mare, cega i postrada al llit, es van posar d'acord per matarla. Pedro, el germà, va asfixiar la dona amb un coixí quan ella dormia.

Primer van intentar cremar el cadàver, però no ho van aconseguir. Després van decidir amagar el cos en un armari que a continuació van ocultar.

Els germans van confessar el crim atroç

Durant el judici celebrat a l'Audiència Provincial de Terol els dos germans van reconèixer l'autoria dels fets. Pedro va afirmar en l'última sessió del judici que "la condemna que em posin serà justa", recull Nius.

La Fiscalia ha sol·licitat 16 anys de presó per a Pedro per assassinat amb l'agreujant de parentiu. En la petició també s'ha aplicat l'atenuant de rampell, després que l'home expliqués que el dia de l'assassinat la mare havia estat molt alterada. Aquesta situació hauria provocat la reacció irreflexiva y miserable del fill.

Audiència Provincial de Terol / Google Maps

Audiència Provincial de Terol / Google Maps

Per altra banda, el fiscal ha demanat 8 anys de presó per Isabel, la germana, per ser còmplice del crim.

A més, el ministeri públic sol·licita per els germans 3 anys de llibertat vigilada quan hagin complert la pena de presó i sis mesos més de privació de llibertat per un delicte contra la Seguretat Social per haver cobrat 30.755,67 euros durant més de dos anys de la pensió de la mare.

Ara la magistrada que ha presidit el judici s'encarregarà de dictar sentència.