Els Mossos d'Esquadra van detenir la setmana passada un home de 68 anys i de nacionalitat espanyola que s'havia instal·lat en un campament il·legal per vigilar una plantació de 2.000 plantes de marihuana a Vilademuls, al Pla de l'Estany. Agents de l'URMA dels Mossos, la unitat que vigila el medi ambient de la policia catalana, va localitzar unes tendes de campanya que l'home feia servir per vigilar una gran plantació a tocar al riu Fluvià.

Plantació de marihuana a tocar del riu Fluvià

De manera coordinada amb els Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra es van desplegar a la zona quan van saber que hi havia un campament no autoritzat en aquesta zona propera al riu i que podria estar relacionada amb una plantació d'aquest tipus de droga.

Plantació Marihuana - Riu Fluvià a Vilademuls / CME

Imatge de la zona de cuina del campament il·legal de la plantació de marihuana / CME

Quan els policies i els agents rurals van arribar al lloc, van trobar dues tendes de campanya i, a uns cinquanta metres, un altre campament format per una tenda de campanya amb cuina, nevera, taules i cadires, tot cobert de lones per impedir la seva visualització des de l'aire.

Un campament molt ben organitzat

Aquest campament estava situat enmig de dues plantacions de marihuana a les quals s'accedia a través de corriols fets expressament. Mentre inspeccionaven la zona va arribar un turisme amb un únic ocupant, que va manifestar ser el propietari del campament.

El Cos d'Agents Rurals li va aixecar la corresponent acta administrativa per acampada il·legal. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra van comprovar que una de les plantacions tenia 1.200 plantes de marihuana d'uns seixanta centímetres d'alçada amb cabdells en formació i, a uns cent metres, a l'altra plantació hi havia 750 plantes més de la mateixa mida.

Plantació Marihuana - Riu Fluvià a Vilademuls / CME

Imatge de la zona del campament il·legal, on s'amagaven les plantes de marihuana / CME

També van trobar nombroses eines de jardineria i desforestació, tals com desbrossadores, dipòsits de benzina, serres, pales, aixades, tallants, entre altres. Les dues plantacions tenien sistema de reg amb mànegues per regar les plantacions que havia instal·lat presumptament, l'home que estava acampat a la plantació. L'home, de 68 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Badia del Vallès, al Vallès Occidental, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

En llibertat amb càrrecs

El dia 9 de juliol l'home, que no tenia antecedents, va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.