Una gossa salva la seva ama de morir atropellada quan cau esvaïda en mig del carrer. La Clover va aturar el trànsit i va avisar als conductors perquè truquessin a emergències.

Clover, la gossa que va salvar la seva ama

Clover i la seva ama, Haley Moore, estaven passejant el passat divendres al matí per Ottawa, la capital del Canadà, quan la jove va començar a trobar-se malament.

De sobte, la noia va patir un col·lapse i es va desmaiar en mig del carrer.

Clover Haley Moore / Instagram

La Clover va aturar el trànsit en veure que la seva ama queia desmaiada en mig del carrer quan passejaven / Instagram CTV News

La gossa, en veure que els cotxes que circulaven per la via continuaven la seva marxa, es va alliberar de la corretja i va aconseguir bloquejar el trànsit. Un camió que s'apropava va frenar en sec quan va veure l'animal i la resta de cotxes també es van aturar.

Salva la Haley de morir atropellada a Ottawa

"Tot el que recordo és despertar-me a l'ambulància i estar extremadament confusa amb el que estava passant", explicava Moore al canal CTV News.

"Em van dir que quan passejàvem m'havia desmaiat i m'havia donat un col·lapse, de manera que la Clover va saltar al carrer per ajudar-me. M'ha salvat la vida, i estic molt agraïda".

Clover / Instagram

La gossa va aturar un camió que s'apropava i va alertar els conductors perquè atenguessin la seva ama desmaiada / Instagram CTV News

El conductor del camió, Dryden Oatway, va ser el principal testimoni dels fets i va explicar als mitjans locals: "Vaig veure la Clover al mig del carrer, i òbviament no passava desapercebuda, atès que és una gossa gran i d'un preciós color blanc. Va ser llavors quan em vaig adonar que la Haley era a terra. Va ser impressionant, la gossa va retrocedir cap al carrer per bloquejar el meu camió, sempre amb els ulls posats en la seva ama, sense apartar la mirada d'ella".

Bloqueja el trànsit i les càmeres ho graven

Continuava explicant que quan ell es va apropar a la noia, la gossa "va començar a bordar, però va mantenir la distància perquè sabia que la Haley necessitava ajuda, va ser increïble".

Va ser aquest conductor qui va anar a casa d'un veí del carrer perquè truquessin els serveis d'emergències, mentre la Clover alertava una altra conductora, que va ajudar directament la víctima mentre esperaven l'ambulància.

"Si això em torna a passar, em sento molt més segura sabent que ella està al meu costat", afirma la Haley, "Veure el que va fer la Clover, com em va cuidar i com es va arriscar d'aquesta manera ... És una gossa increïble".

Les càmeres de seguretat instal·lades al carrer van gravar el rescat de la Clover i ara el vídeo de la seva història s'ha fet viral.