La productora de carn més important a nivell mundial, JBS, ha tancat les seves plantes als Estats Units, el Canadà i Austràlia per un atac cibernètic que des de la Casa Blanca han assegurat que pot procedir d'una organització criminal amb seu a Rússia.

Pirategen la productora mundial més important de carn

Les xarxes informàtiques de JBS van ser piratejades i el seu tancament afecta milers de treballadors. També a milers de paladars. Ara els investigadors se centren a esbrinar la procedència de l'atac, segons Europa Press.

Carn / Pixabay

Carn / Pixabay

Així ho ha afirmat la sotssecretària de Premsa de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, que ha detallat que "la JBS va notificar l'Administració que la demanda de rescat provenia d'una organització criminal, probablement amb seu a Rússia".

Carn / Pixabay

Carn / Pixabay

"La Casa Blanca s'està comprometent directament amb el Govern rus en aquest assumpte i està transmetent el missatge que els estats responsables no allotgen els criminals de 'programari segrestador", ha agregat segons recull The Hill.

Atacs cibernètics: precedents

Al maig, el president dels Estats Units, Joe Biden, va firmar una ordre executiva per millorar la ciberseguretat nord-americana després de l'atac informàtic perpetrat contra l'oleoducte Colonial, el més important del país.

Llavors, un 'programari segrestador' va aconseguir tapar l'oleoducte de Colonial Pipelines, un dels més grans d'Amèrica del Nord. Per aquesta enorme 'canonada' es transporta pràcticament un de cada tres litres de combustible consumits en la primera potència mundial i pràcticament la meitat (45%) del que necessita la Costa Est per moure's diàriament. El grup de ciberdelinqüents va aconseguir segrestar part de l'estructura informàtica de la companyia, aconseguint a més un botí de 100 gigues en documents i informació variada. 

Aquest cop, l'atac es va produir des d'aquest cap de setmana i JBS ha comunicat que ha fet "progressos significatius" i que tindrà la "gran majoria" de les seves plantes operatives aviat.