Un alcalde socialista d'un poble de Granada organitza la cavalcada del Nadal d'una manera molt particular, ja que no hi ha Papa Noel, sinó que la protagonista és una dona: la Mare Noel, fet que ha estat molt criticat a tot arreu.

Cavalcada d'Otura amb la Mare Noel

La cavalcada d'Otura, un petit poble de Granada, s'ha convertit en la primera de tot el país amb una Mare Noel com a protagonista i, segons expliquen des de l'ajuntament, "es tracta d'una decisió per la igualtat entre homes i dones i per agrair a totes les dones del poble la seva gran implicació a les activitats municipals".

Mamas Noeles en Granada / Twitter NoticiasGr

Les Mares Noels a la cavalcada de Nadal del 2017. Aquest any la desfilada d'Otura (Granada) s'ha adaptat a les restriccions pel coronavirus / Twitter NoticiasGr

Aquesta cavalcada ha començat el dilluns i durarà fins al dimecres. Evidentment, en aquest cas, és ben diferent de la d'altres anys, ja que, a més de ser protagonitzada per dones, el públic no està al carrer, sinó que contemplen la desfilada des de casa i, per evitar aglomeracions, s'ha fet en tres dies diferents.

Desfilada de Mares Noels a Granada

"Aquest any, a causa de la pandèmia del coronavirus, no podrem celebrar la cavalcada multitudinària, però sí que mantindrem l'esperit de celebració i una carrossa recorrerà els carrers d'Otura perquè els nens i nenes puguin veure les Mames Noels des de les seves cases", comenta Ángel García Gamarra, regidor de festes de l'Ajuntament.

Tot i la bona intenció de Nazario Montes Pardo, l'alcalde d'Otura, la celebració d'aquesta cavalcada ha desencadenat moltes crítiques a les xarxes socials, ja que algunes persones consideren que no és una iniciativa efectiva per reivindicar la igualtat, mentre que d'altres celebren que hi hagi dones a la desfilada.