El violent client implicat en diverses baralles de bars a la Garrotxa ha acabat detingut. Els Mossos d'Esquadra han arrestat un jove de 24 anys per delictes de lesions i amenaces en dos enfrontaments, com a mínim, en bars de Sant Joan les Fonts i Olot. En una d'aquestes baralles, fins i tot, l'individu va arribar a trencar el nas fracturar la clavícula a un veí del poble de Sant Joan les Fonts, després de sortir de l'establiment i continuar a cops als afores del local. Fets similars van succeir també a la capital comarcal, on el noi va amenaçar de mort una altra persona amb un matxet de 60 centímetres.

Així van ser les violentes baralles als bars de la Garrotxa

Tot aquest historial ha servit per detenir el jove de 24 anys, tot i que els fets van tenir lloc el passat 10 de febrer, tant a Olot com a Sant Joan les Fonts. El primer es va produir entre dos quarts de set i les set de la tarda en un bar de la plaça Catalunya d'Olot. Allà va discutir-se amb un home que hi havia al local, del qual van acabar sortint i un cop a la plaça va amenaçar-lo amb un matxet de més de 60 centímetres. Però sembla que no va tenir suficient i, l'arrestat, se'n va anar a un altre bar del poble de Sant Joan les Fonts, on va enfrontar-se amb un altre persona, un veí del poble, a qui va acabar trencant-li la clavícula i el nas.

La identificació de l'agressor, però, no va produir-se fins aquest dissabte 24 de febrer, després d'haver disparat uns trets amb una escopeta de balins al mateix local de Sant Joan les Fonts. En aquell moment va ser detingut per lesions a l'home qui havia trencat el nas i la clavícula i per un altre d'amenaces i lesions al bar de la plaça Catalunya d'Olot. A més, la Policia Local d'Olot va escorcollar el vehicle poc després de les set del vespre del 10 de febrer, sense saber que el noi acabava de participar en la baralla del bar ni que havia fet servir l'arma en un fet delictiu. Allà el cos local va actuar per via administrativa i va quedar-se amb el matxet. Posteriorment, es va afegir a les diligències policials del delicte d'amenaces i lesions.

Tot aquest procés ha permès que sigui detingut pels Mossos d'Esquadra, a més de la casualitat que anés a disparar trets amb una escopeta de balins al mateix bar de Sant Joan les Fonts on va trencar el nas i la clavícula a un veí. El jove de 24 anys tenia nombrosos antecedents i ha passat a disposició judicial. El magistrat corresponent ja l'ha citat per un judici immediat per delictes de danys a un vidre i lesions lleus al propietari del bar després de disparar-los amb una carabina d'aire comprimit.

El polvorí dels bars de Sant Joan les Fonts

Però la brutal baralla que va protagonitzar el jove a Sant Joan les Fonts no és nova, de fet ja s'han produït diversos enfrontaments al poble que han acabat creant alarma social entre els veïns. Segons ha assenyalat l'ajuntament, es tracta d'atacs agreujats pel consum de drogues i que "han desembocat en actituds intolerables que denigren la convivència" al poble. Tant és així que després de rebre diverses denuncies dels fets les darreres setmanes, com el del passat 27 de gener en un partit de futbol de tercera catalana entre el Sanjoanenc i l'Abadassenc, els Mossos d'Esquadra han hagut de reforçar el patrullatge per prevenir possibles baralles i aldarulls als carrers d'aquesta vila de poc més de 3.000 persones de la comarca de la Garrotxa, a uns deu minuts d'Olot.