La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un estafador de pisos que oferia falsos lloguers per embutxacar-se els diners de la fiança que li entregaven els futurs inquilins. L'home va poder ser detingut el passat dilluns a la tarda al districte de l'Eixample de la capital catalana, quan un agent municipal que estava passejant per la zona estant fora de servei va veure el que semblava una baralla i va decidir intervenir-hi per dissoldre els implicats i saber que havia passat entre ells. A més, també va demanar la presència de més policies, fent que una parella d'agents uniformats que estaven patrullant amb un vehicle logotipat s'aproximessin al punt indicat.

Recriminaven a un home que els havia estafat

En arribar-hi, l'agent fora de servei els va explicar que havia vist com una quinzena de persones havien acorralat a un home i li estaven recriminant uns diners que, presumptament, els havia estafat. El policia els va separar a tots i va intentar que la situació es calmés. Set d'aquestes persones van explicar als policies municipals que estaven buscant una habitació per a poder allotjar-se i havien contactat amb aquest home perquè n'oferia una per llogar. Havien pagat la fiança en metàl·lic per poder-hi entrar, però quan havien anat al pis, s'havien adonat que es tractava d'una estafa i els havien enganyat, quedant-se sense habitació i sense diners.

Una de les víctimes, fins i tot, va explicar als agents de la Guàrdia Urbana que havia vist com aquest home ensenyava habitació a altres persones després que ja se l'hagués llogat a ella. Finalment, van anar darrere l'estafador i el van acorralar al carrer per demanar-los els seus diners, moment en què el policia fora de servei va intervenir. Davant aquesta situació, doncs, l'home va quedar detingut acusat de ser el presumpte autor de diversos delictes d'estafa immobiliària i ha estat posat a disposició judicial perquè el magistrat decreti si ingressa a presó o queda en llibertat.