Si t’han robat la bicicleta fa poc, pots estar de sort. Els Mossos d’Esquadra han frustrat un enviament que un home de 49 anys i de nacionalitat congolesa volia fer de 114 bicicletes robades cap al Congo, per ser venudes de manera il·legal allà. 

Les han trobat en una granja a la partida de Vilanova, a Torres de Segre, al Segrià. Els Mossos d’Esquadra han detingut l’home que les comprava sabent que eren robades per enviar-les al Congo i han recuperat el centenar de bicicletes,  que estan a l’espera de poder-les anar retornant als seus legítims propietaris.  

Amagava les bicicletes en una granja abandonada

El desmantellament d’aquest taller il·legal en una granja abandonada és el resultat d'una investigació iniciada pels Mossos d'Esquadra a l'octubre després de tenir coneixement que un home estaria comprant bicicletes sostretes. 

La policia catalana va entrar a la granja aquest dimecres al migdia i van poder sorprendre el sospitós quan estava embolicant rodes. Els agents van trobar 114 bicicletes, moltes de les quals desmuntades, i 72 parells de rodes, material que estava embolicat per un trasllat imminent. La policia també va trobar una vintena d'eines elèctriques, entre les quals diversos trepans i radials.

El nostre protagonista, a part de comprar i vendre bicicletes, també es dedicava a la venda de marihuana, com un negoci paral·lel a les dues rodes: vendre marihuana. 

Bicicletes 001

Imatge dels diners, la marihuana i les bicicletes que s'han trobat a la nau de Torres de Segre / CME

Els Mossos van localitzar 9,7 quilos de cabdells de marihuana i 42 embolcalls de la mateixa droga, preparats per ser venuts, i 18.000 euros en efectiu. El preu de la droga comissada, segons l'oficina estatal d'estupefaents del Ministeri de l'Interior, podria arribar a tenir un preu al mercat de 17.570 euros.

De Lleida al Congo: la ruta de les bicicletes robades

Les investigacions prèvies dels Mossos van poder comprovar que l’home arrestat comprava les bicicletes per ser enviades, desmuntades i empaquetades, cap al centre de l’Àfrica, on eren venudes en diversos establiments del país. Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta, ja que no descarten noves detencions relacionades amb l'operatiu. L’arrestat va quedar en llibertat tot i que la policia va confiscar totes les bicicletes.

S’han iniciat gestions per tal de poder relacionar les bicicletes trobades a la granja amb les denúncies de robatoris que s’han fet els darrers mesos per tot Catalunya. En aquest sentit, la policia recomana a aquelles persones que han patit la sostracció d'alguna bicicleta que ho denunciïn, en cas que no ho hagin fet per tal de poder-la recuperar al més aviat possible.