Cau un traficant d'armes a Solsona. La Guàrdia Civil ha detingut un home de 50 anys i nacionalitat espanyola a la capital del Solsonès dedicat a comprar armes de foc a l'estranger, fonamentalment als països d'Europa de l'Est, i posteriorment introduir-les a Espanya. L'individu, a més, les venia i era un dels proveïdors que facilitava pistoles a diferents organitzacions criminals de Catalunya. Els agents, durant el registre del domicili, on a més residia, a la ciutat del prepirineu català, van intervenir un total de tretze pistoles semiautomàtiques d'última generació i uns 1.100 cartutxos de diferents calibres.

 

Així introduïa les armes i les venia a clans criminals de Catalunya

La peculiaritat d'aquest traficant, més enllà de servir de proveïdor d'armes d'algunes organitzacions criminals a Catalunya, era que comprava originalment armes letals, de calibre 9 mil·límetres parabellum, que posteriorment eren recalibrades. Així, una vegada reconvertides al sistema flobert -de cartutxos de foc anular-, es convertien en armes de venda lliure a diferents països de l'Est, tot i que no ho eren a Espanya, on es precisa tenir llicència d'armes. L'home les adquiria a aquests Estats, amb una legislació més laxa, i les importava il·legalment fins que, finalment, arribaven a casa seva a Solsona.

Una vegada arribaven al seu domicili, ell mateix podia reconvertir-les de nou al seu calibre original, de 9 mm, i tornarien a ser letals. Els especialistes en tràfic d'armes del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil van tenir coneixement que s'estaven realitzant les importacions i no era un fet aïllat, sinó que van registrar-se diverses i munició procedent de països estrangers com Eslovàquia o la República Txeca. Després eren facilitades, segons ha apuntat el cos policial en un comunicat aquest dissabte, a organitzacions criminals, aparent i principalment de Catalunya. 

Detingut a casa seva a Solsona

La Guàrdia Civil, un cop localitzat el lloc on l'investigat tenia ocultes les armes, va detenir l'home de 50 anys i va registrar el seu domicili a Solsona, a més d'un negoci que regentava a la ciutat, aquest mes de setembre. A l'habitatge que servia com a magatzem van intervenir un total de tretze pistoles semiautomàtiques, uns 1.100 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, així com fundes i d'altres accessoris per amagar les armes.