Espectacular accident múltiple a les rodalies de Budapest (Hongria). L'autopista M1, a uns 25 quilòmetres a l'oest de la capital hongaresa, ha quedat totalment tallada des de la tarda d'aquest dissabte fins passada la matinada de diumenge després de coli·lidir gairebé 50 vehicles, uns cinc camions i 37 cotxes, segons ha informat la Policia d'Hongria (Rendőrség) en un comunicat. Els fets van produir-se cap a les 14.25 hores i, tot i que s'ha obert una investigació per esclarir els fets, tot apunta que el sinistre s'hauria produït per les condicions meteorològiques i una tempesta de pols que va sacsejar aquesta artèria d'entrada i sortida de la ciutat.

Gairebé 40 ferits i un mort 

L'accident, que s'ha viralitzat a les xarxes socials per la magnitud de les imatges amb foc, fum i vehicles calcinats, va deixar 39 persones ferides. D'aquestes, 13 estaven en estat greu i una crítica, i finalment ha mort a conseqüència de les lesions aquest diumenge al matí. El foc sortia de 19 turismes i camions, que van obligar a tallar en ambdues direccions l'autopista, per poder realitzar les corresponents operacions de rescat i neteja. Aquesta matinada encara s'estaven retirant cotxes de l'asfalt, molts d'ells només amb l'esquelet completament ennegrit.

El xoc múltiple, que de moment deixa un mort i 13 persones molt greus, entre els 39 ferits, va provocar l'activació immediata de tots els efectius d'emergència propers a la zona. Es van desplegar diverses unitats de bombers de Tatabánya, Bajna, Törokbálint i Bicske, a més dels voluntaris. També van anar-hi operaris de prevenció de desastres de la comarca de Fejér i unitats addicionals de rescat van sortir poc després de la capital i de les ciutats properes amb quatre helicòpters i equips de rescat. 

Reaccions pel gran accident a les rodalies de Budapest

Aquest impressionant accident, segons el Directori Nacional de Protecció de Desastres, s'hauria donat per una tempesta de pols que va reduir la visibilitat a la carretera. El sinistre mortal i amb una quarantena de ferits ha fet reaccionar a les principals autoritats del país, com la presidenta de la República d'Hongria, Katalin Novák, que va desitjar una ràpida recuperació als afectats i, als implicats en el rescat, constància. D'altra banda, el primer ministre hongarès, Viktor Orbán, no s'ha manifestat a les seves xarxes socials al respecte.