La Guàrdia Civil d'Osca ha intervingut aquest dissabte en set operacions de rescat en el Pirineu d'Osca, una d'elles la que ha evacuat el cos sense vida d'un home que es trobava dins d'una funda de bivac tipus mòmia al Pic Occidental dels Inferns, a Panticosa.

Apareix un cadàver al Pic Occidental dels Inferns

Segons informen des de la Guàrdia Civil, s'ha rebut avís cap a les 9.30 hores de l'existència d'una tenda de campanya al Pic Occidental dels Inferns amb un cos al seu interior.

L'helicòpter que ha anat al lloc, juntament amb l'EREIM de Panticosa, ha deixat els especialistes al estanc de Terrabay a causa dels núvols existents i després d'una travessia de 50 minuts pel pic, aquests han trobat el bivac al terra, amb el cadàver d'un home a l'interior, sense aparents signes de violència.

El cos de l'home, un holandès de 46 anys, ha estat traslladat a l'Hospital de Jaca, on se li efectuarà l'autòpsia que determinarà les causes de la mort.

Més rescats

A més, el matí d'aquest dissabte s'ha rescatat també una dona amb possible fractura d'espatlla que participava en una cursa ultra trail i que va ser traslladada a l'Hospital de Barbastre, i a dos ciutadans francesos que havien resultat ferits després de lliscar per la glacera de l'Aneto.

Cap a les 15.00 hores un home que realitzava una ruta amb la seva parella per la zona d'Escarrilla ha sol·licitat ajuda pels forts dolors abdominals que tenia la dona i que li impedien de continuar la marxa. Han estat auxiliats per l'ERIEM de Panticosa en vehicle oficial.

A més, cap a les 17.00 hores s'ha activat el GREIM i l'helicòpter de Benasc, juntament amb un metge del 061, perquè una persona havia patit una ferida sagnant al cap a a l'ivó de Vallibierna. Poc després el mateix equip ha assistit a un motorista accidentat en una zona de muntanya en Bisaurri.

Finalment el 112 SOS Aragó ha donat avís que una dona s'havia lesionat la cama quan descendia de Tebarray per Bachimaña, sent atesa per l'EREIM de Panticosa amb helicòpter d'Osca i sanitari del 061.

Se pelean con katana, se atrincheran y acaban arrestados en Tarragona

Los Mossos d'Esquadra han detenido este domingo en Tarragona hacia las 13.00 horas a dos personas por presunto atentado a la autoridad. Los arrestados habían protagonizado previamente una riña con katana, lo cual ha motivado la actuación de la policía catalana.

Además, según el Diari de Tarragona, uno de ellos ha querido huir saltando por los balcones.