Segueixen els incidents protagonitzats per caçadors en diversos punts de Catalunya. Aquest cap de setmana, un caçador que participava en una batuda autoritzada de porcs senglars al Parc del Garraf va matar per error una exemplar de poni pottoka que la Fundació Miranda havia alliberat. Va passar dissabte i ja s'ha obert una investigació per part dels Agents Rurals per investigar els fets i aclarir què va passar.

El poni passejava pel voral d'una carretera

Segons informa la Fundació Miranda, els fets van passar a poca distància de persones que passejaven per la zona, a deu metres de la carretera i en un espai amb bona visibilitat.

Tot i que es tracta d'un accident, des de la fundació s'ha posat en relleu la perillositat dels fets, a la vegada que aposta per acotar les zones de caça i trobar noves maneres de regular la població d'espècies com els senglars sense posar en perill altres animals que hi ha presents al parc.

Seu de la Fundació Miranda, al Pla de l'Orri

La mort de la Riba

L'animal mort, batejat amb el nom de Riba, formava part d'un grup de ponis rescatats d'un zoo de Granada que va tancar les seves portes. Des de la fundació no descarten emprendre accions legals contra el caçador després de l'accident d'aquest cap de setmana.

"Tristor, ràbia, impotència i un gran aprenentatge: ser capaces de gestionar aquesta ràbia per poder donar veu a totes les que no la tenen: cavalls, persones, natura, i els col·lectius més vulnerables quan parlem de respecte per la vida!", asseguren en un escrit que han publicat a les seves xarxes socials. El ramat del qual formava part el poni Riba fa quatre anys que fa prevenció d'incendis i aportant biodiversitat al Parc Garraf, en un projecte coordinat entre el Parc del Garraf i la Diputació de Barcelona.

Mort un home que buscava pinyes

Fa poques setmanes un caçador va disparar contra un home que recollia pinyes a Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental) i va morir. El cos d'Agents Rurals estan investigant els fets. Fa tres caps de setmana també un caçador va ferir un ciclista en un accident a la zona de Girona.