El confinament que ha viscut Catalunya ha generat distraccions ben curioses a la gent. Des de fer pastissos a fer cabanes al mig del bosc. Aquesta última és la que van escollir dos amics de Sant Andreu de Llavaneres, de nacionalitat espanyola i de 26 i 27 anys, que van decidir construir una gran cabana amb troncs d'alzina que havien talat del parc natural del Montnegre i el Corredor, al terme municipal de Dosrius.

Una patrulla de la Unitat Regional del Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra fent un control rutinari per la zona van trobar la cabana que havien construït en aquest espai protegit.

Caçats pels Mossos d'Esquadra

Després d'investigar-ho, els agents d'aquesta unitat del cos dels Mossos van poder identificar que els autors de la cabana -de grans dimensions i molt ben feta- eren dos joves que accedien al parc natural amb cotxe i després accedien amb bicicleta fins a la cabana. Els van poder identificar, quan van deixar el cotxe a l'exterior del parc, i han estat denunciats administrativament.

Cabana PN

Un agent de l'URMA a la cabana trobada al parc natural / CME

Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, els agents s'han basat en l'article 80 de la Llei 42/2007 del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. Les sancions per les infraccions que recull aquest article, que vol evitar que es destrueixin flora en espais naturals protegits, van dels 3.000 als 200.000 euros.

Una distracció per passar el confinament

Tal com es pot veure a les imatges que van fer els agents dels Mossos, la cabana era de grans dimensions i tenia diversos nivells. A l'interior els agents hi van trobar llaunes de cervesa i restes d'haver-se fet una barbacoa. Els Mossos descarten, però, cap indici de criminalitat. La cabana no servia per amagar cap plantació de marihuana, com sí que s'ha detectat en altres punts de Catalunya.

Cabana - URMA Mossos

Imatge de l'interior de la cabana, al parc natural de Montnegre i el Corredor / CME

Tot plegat era una distracció de dos amics per passar el confinament i la prohibició de sortir de la comarca en temps de coronavirus.