Alerta policial per la desaparició d'un nen de 8 anys que s'ha perdut entre les localitats de Llanera i Ardèvol, que pertanyen a les comarques de Segarra i el Solsonès.

Busquen un nen de 8 anys desaparegut entre la Segarra i el Solsonès

Patrulles dels Mossos d'Esquadra i diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya busquen un menor de 8 anys que s'hauria perdut en una zona entre les localitats de Llanera, a la Segarra i Ardèvol, al Solsonès.

Desaparició nen Casa Auró Consell Comarcal Solsonès

Dispositiu de cerca / Consell Comarcal Solsonès

Segons ha informat la policia catalana, l'avís s'ha donat cap a dos quarts de quatre de la tarda d'aquest dilluns, quan els responsables de la casa en què el nen era de colònies han notat la seva absència.

Es tracta de la Casa Auró Natura, una entitat d'integració per a nens amb discapacitats o amb dependència. Així ho ha comunicat a les seves xarxes socials el Consell Comarcal del Solsonès, que assegura que el menor desaparegut també pateix una discapacitat.

L'alcalde de Torà, Magí Coscullola, ha explicat a Catalunya Ràdio que la casa de colònies normalment acull grups escolars, però en aquest cas ha estat la família el que l'ha dut a passar el pont. També ha explicat que no era la primera vegada que l'hi portaven.

Se li ha perdut el rastre a prop de la Casa Auró Natura

A la cerca, a banda dels Mossos i els Bombers, s'hi han afegit dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, i una cinquantena de veïns i caçadors voluntaris de Llobera i Torà.

Durant la tarda, un helicòpter amb agents del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials, GRAE dels Bombers ha sobrevolat la zona, mentre equips de recerca terrestre, inclosos efectius del Grup Caní de Recerca, buscaven per les zones on el nen podria haver-se amagat. També hi participen Agents Rurals i Agrupacions de Defensa Forestal.

De fet, Coscullola ha detallat que en un camp de la zona s'han vist unes petjades que podrien correspondre a una sabatilla semblant a la mida que podia portar el nen que s'ha perdut. Arran la pista, els Bombers rastregen la zona amb la unitat canina.

Segons els Bombers, la recerca s'està fent en un radi de mig quilòmetre al voltant de la casa de colònies.

Es retiren els mitjans aeris i segueix la cerca nocturna

Després de gairebé cinc hores, cap a dos quarts de nou del vespre, els mitjans aeris s'han retirat, però la recerca terrestre pels camins de l'entorn es mantindrà activa durant la nit, segons han indicat també des de Bombers.

Arribats a aquest punt, s'ha demanat els voluntaris que pleguessin per evitar accidents, ja que es tracta d'una zona densa i boscosa, molt difícil per a la recerca.

Desaparició nen Casa Auró Consell Comarcal Solsonès

Central de comandament del dispositiu / Consell Comarcal Solsonès

Així mateix, han fet una crida perquè si algú ho localitza per la zona, avisi als bombers voluntaris de Pinós, truqui al telèfon d'emergències 112 o es posi directament en contacte amb el Consell Comarcal.

Troben mort l'avi desaparegut a Lluçà

Aquest diumenge, després d'una altra cerca a la desesperada, es va trobar el cos sense vida d'un avi de 94 anys desaparegut des de divendresSanta Eulàlia de Puig-oriol, al terme municipal de Lluçà, a Osona.

L'alerta es va rebre divendres a la nit i es va desplegar durant el cap de setmana un ampli dispositiu de recerca.

Hi van participar diverses dotacions terrestres dels Bombers, efectius dels GRAE subaquàtics i de muntanya, per terra i aire amb l’helicòpter de rescat, agents i gossos del Grup Caní de Recerca, GRCR, la unitat sanitaritzada del Grup Operatiu de Suport, GROS, i sanitaris del SEM, així com Equips de Prevenció Activa Forestal. 

Desaparecido Lluçà / Bombers Generalitat

Unitat canina en la cerca de l'home perdut / Bombers

No obstant els esforços, un grup de voluntaris trobava el matí d'aquest diumenge el cadàver de l'home, que se sospita que va morir en patir un accident quan passejava per la zona.