Busquen els amos de Fuego, un cadell de gos abandonat a la platja de Tarragona amb la cara destrossada per diverses malalties.

Troben una gossa abandonada amb la cara destrossada

Dues persones sense sostre, l'Eros i l'Aiman, van trobar aquest dilluns una petita gossa lligada a la platja dels Cossis, entre El Miracle i l’Arrabassada, amb la cara ensangonada i plorant.

Perro Fuego / Associació GAIA

Busquen els amos de Fuego, la cadell de gos que va ser trobada lligada a la platja de Tarragona amb la cara destrossada / GAIA

Van ser ells qui van donar l'avís a l'associació de protecció animal GAIA, que s'encarrega d'aquests casos a Tarragona.

Des de l'entitat fan una crida a la col·laboració ciutadana per trobar-li una casa d'acollida per seguir amb el tractament fins que es recuperi i pugui ser posada en adopció.

De moment es troba amb una voluntària que no la pot acollir per molt temps.

Busquen els amos de la Fuego, lligada a la platja de Tarragona

Fuego, com l'han anomenada des de la protectora, perquè en un principi pensaven que l'havien cremat, pateix leishmaniosi i sarna en estat avançat, infeccions que li han deixat la cara destrossada.

Són malalties que poden ser tractades veterinàriament, però els seus amos no ho van fer i la gossa ha acabat amb la cara en carn viva. A més, el cadell tenia símptomes de desnutrició.

La nova casa d'acollida de la gossa haurà de ser sense gossos, a ser possible, ja que les infeccions que pateix són bastant contagioses entre els animals.

També s'ha fet una crida per trobar els amos que han deixat l'animal patir durant tant de temps, ja que segons l'informe veterinari la infecció feia temps que l'afectava.

Es podrien enfrontar a delictes seriosos per l'abandonament del gos i per no curar-la de malalties contagioses i doloroses com la leishmaniosi i la sarna.