Els Mossos d'Esquadra busquen un home que les darreres setmanes ha atracat a punta de ganivet dues oficines bancàries a la zona de Barcelona.

Una investigació que lidera la Unitat Central d'Atracaments (UCA) de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) treballa per identificar l'autor de dos atracaments, els passats dies 22 i 29 de juny, a Barcelona i Sant Boi de Llobregat.

Els investigadors d'aquesta unitat central de la policia catalana han pogut relacionar els dos casos per les imatges de les càmeres de seguretat, que sense gaires dubtes, apunten a la mateixa persona. No només això, el testimoni dels treballadors també apunta clarament a la mateixa persona per la descripció i per com actua durant l'assalt. 

Els agents d'aquesta unitat especialitzada en la resolució d'atracaments en entitats bancàries de Catalunya han difós les imatges del lladre per obtenir col·laboració d'altres unitats del cos. La UCA és qui centralitza totes les investigacions d'assalts violents contra bancs en territori nacional per poder ser més efectius en la identificació i caça dels lladres.

Atracament a Barcelona i a Sant Boi de Llobregat

El primer atracament va ser el 22 de juny en un Banc Sabadell de Barcelona, a l'avinguda de la Meridiana, on es va poder emportar 1.860 euros. Al cap d'una setmana, el dia 29 de juny, dia de sant Pere, també al matí, l'home que ara busca la policia va assaltar una oficina del mateix banc a l'avinguda de l'Onze de Setembre de Sant Boi de Llobregat, on es va emportar 2.100 euros.

Atracador - Sant Boi de Llobregat

Imatge de les càmeres de seguretat en el segon assalt, a Sant Boi / CME

En el primer assalt anava armat amb un ganivet de serra plegable de grans dimensions i en el segon amb un ganivet de cuina de grans dimensions, segons es recull de l'atestat del 'cas Serrucho' de la policia catalana.

L'atracament va ser ràpid i només va demanar els diners de les caixes, que és part dels pocs diners dels quals disposen els treballadors de l'oficina. Quan va aconseguir el botí va marxar sense deixar ferits.

Un home alt d'uns 40 anys

Els Mossos d'Esquadra han difós les imatges del lladre per intentar-lo identificar. Segons les informacions policials a les quals ha tingut accés aquest mitjà, l'home que busquen els Mossos és un home de parla castellana, "sense cap mena d'accent", de pell morena, complexió normal, d'entre 1,75 i 1,80 metres, d'uns 40 anys i amb arracades a les dues orelles.

Als printers de les càmeres de seguretat surt amb gorra i amb mascareta contra el coronavirus.