La Policia Nacional ha detingut a la matinada d'aquest diumenge a 55 joves a Madrid durant un macrobotellón al parc de de l'Oeste, al districte de Moncloa, després d'aldarulls violents i nous robatoris adolescents que estaven allà congregats.

Macrobotellón al parc de l'Oest

Per segona nit consecutiva, ja que dissabte a la matinada també van ser detinguts 12 joves al parc de l'Oeste, on es van reunir nombroses persones convocades, segons les primeres investigacions, per les xarxes socials.

Cap a les 2 de la matinada, efectius de la Policia Nacional van acudir al parc de l'Oeste per l'ocasió de diversos desordres públics, segons han informat Efe fonts de la Direcció Superior de Policia Nacional.

Quan els agents van arribar, diversos grups de persones van començar a llançar ampolles i altres objectes.

Després d'aquests aldarulls, la Policia ha detingut 12 persones per robatori amb violència, 4 d'elles menors, 2 persones per atemptat contra l'autoritat, 5 per baralla tumultuària i 21 per desordres públics.

Es van reprendre els aldarulls

Després d'aquesta intervenció amb nombrosos detinguts, cap a les 4 de la matinada es van reprendre els aldarulls, quan els agents van provar de dissoldre diversos grups de joves que encara es trobaven congregats bevent al parc.

Alguns d'ells van començar a llançar novament ampolles i altres objectes contra la policia, el que presumptament va obligar els agents a utilitzar material antidisturbis, llançant pots de fum i disparant salves (a l'aire, sense munició).

Després dels aldarulls, quatre joves van ser detinguts per desordres públics i danys al mobiliari urbà.

Diversos joves han estat atesos per efectius de Samur-Protecció Civil per caigudes, intoxicacions etíliques o per ferides lleus.

D'altra banda, no s'han produït incidents en una altra zona de la capital durant la matinada d'aquest diumenge, ni a les festes del barri del Pilar, on la nit ha estat tranquil·la, com també al parc de Berlín, si bé s'ha notat un increment dels botellons respecte a la matinada de dissabte, segons fonts de la Policia Municipal de Madrid.